КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Участь викладачів КНУТД у семінарі-практикумі «Практична реалізація контролю додержання законодавства в сфері праці на підприємствах легкої промисловості з 2017 року»

В рамках 32-го міжнародного модного фестивалю «KYIV FASHION» Асоціація «Укрлегпром» провела тематичний семінар «Практична реалізація контролю додержання законодавства в сфері праці на підприємствах легкої промисловості з 2017 року» для керівників підприємств швейної та текстильної галузей легкої промисловості України та інших зацікавлених учасників галузевого ринку. 

Практикум відбувався за модерації Президента-голови правління Асоціації підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» Тетяни Ізовіт. Доповідачами з приводу порядку денного та опонентами в дискусії з підприємствами були: Чернега Роман Тарасович – Голова державної служби України з питань праці та Семчук Роман Іванович – директор ДП «Київський експертно-технічний центр Держпраці».

У роботі семінару взяли активну участь фахівці КНУТД: завідувач кафедри ТБТМП, проф. Панасюк Ігор Васильович,  доцент кафедри ТБТМП Клапцов Юрій Володимирович, завідувач кафедри ПММ, доц. Манойленко Олександр Петрович.

В рамках семінару розглянуті питання пов’язані з новаціями у сфері захисту праці у галузі легкої промисловості та процесу їх впровадження. 

Було обговорено наступні теми:

- Державна політика щодо відносин у сфері зайнятості та оплати праці. 
- Практика перевірок підприємств інспекторами праці та особливості їх проведення на підприємствах легкої промисловості.
- Особливості та відмінності контролю трудових відносин, оплати праці, зайнятості населення, охорони та гігієни праці.
- Безпека праці на виробництві. Порядок дій при зміні устаткування на виробництві.

15.02.2017