КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Українська мода 1940-1990: спільний виставковий проект КНУТД та ЦУМу

У київському ЦУМі, нещодавно відкритому після реконструкції, триває виставка, присвячена історії української моди. Організатор проекту – ЕСТА Холдинг та Київський національний університет технологій та дизайну. Виставка називається «Український кутюр» і присвячена вона історії моделювання одягу в Україні повоєнного періоду.

 

Перед фахівцями університету було поставлено завдання забезпечити експертний супровід та підбір експонатів, зокрема, з колекції кафедри художнього моделювання костюма.

Імена українських художників та інших учасників модної індустрії сьогодні мало відомі широкому колу публіки. А між тим, колекції, створені українськими митцями, не тільки відповідали найактуальнішим європейським трендам, але й зберігали національний колорит, популяризуючи українську культуру на батьківщині та за її кордонами. Саме про це і свідчать експонати виставки – зразки одягу і близько 200 фотографій моделей одягу різних років.

 

Всі матеріали виставки сформовані на основі аналізу архівних і особистих документів, поліграфічних видань про моду, збережених моделей одягу, а також під враженням від бесід з реальними учасниками подій – керівниками будинків моделей, художниками та інженерами.

  

20.02.2017