КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

У Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась міжнародна науково-практична конференція

21 березня 2017 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Економіка, фінанси і управління в XXI столітті: аналіз тенденцій та перспективи розвитку». Проведення конференції ініціювала кафедра фінансів та фінансово-економічної безпеки факультету економіки та бізнесу. Співорганізатором конференції виступила ДННУ «Академія фінансового управління».

Основною метою форуму було обговорення сучасних тенденцій, проблем, перспектив  та потенційних можливостей інноваційного розвитку української економіки в умовах глобальних викликів, вплив на її стан фінансових ринків в цілому та фінансово-банківського сектору зокрема, вдосконалення системи управління та державного регулювання економічних процесів. Обговорення задекларованих питань супроводжувалось жвавою дискусією, науковим пошуком та встановленням контактів між освітянською  та академічною спільнотами, а також з представниками .бізнесу та громадських організацій.

Представники організаторів та учасників науково-практичної конференції (зліва направо):
Олександра Ольшанська, Олександр Любіч, Ірина Тарасенко, Іван Грищенко, Тетяна Єфименко, Олександр Амоша

Зі вступним словом до учасників конференції звернувся ректор Київського національного університету технологій та дизайну, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України Іван Михайлович Грищенко, який привітав присутніх з початком роботи конференції та у своїй доповіді наголосив на необхідності підвищення конкурентоспроможності вищої освіти України в контексті її інтеграції у світовий освітній простір, а також зупинився на інноваційних проектах Київського національного університету технологій та дизайну, поділився досвідом успішного втілення ідеї підприємницького університету та результативної співпраці університету з владними та бізнесовими структурами в межах створеного освітнього інвестиційно-технологічного кластеру легкої промисловості.

Іван Грищенко

До плідного обговорення наукових питань закликала учасників конференції член-кореспондент НАН України, президент ДННУ «Академія фінансового управління» Тетяна Іванівна Єфименко. У своєму виступі вона розповіла про активізацію зусиль урядів багатьох країн світу щодо регулювання державних фінансів, а також про шляхи вдосконалення управління державними фінансами в Україні.

Тетяна Єфименко

Академік НАН України, директор Інституту економіки промисловості НАН України Олександр Іванович Амоша визначив в якості основної задачі конференції формування фахового середовища у складі науковців та практиків, спроможного формулювати актуальні проблеми економічного розвитку та пропонувати шляхи їх розв’язання.

Олександр Амоша

Декан факультету економіки та бізнесу КНУТД, доктор економічних наук, професор Олександра Володимирівна Ольшанська поділилася з учасниками конференції своїми думками щодо можливостей реалізації кластерної концепції розвитку економіки регіонів в умовах українських реалій та навела приклад успішної реалізації переваг кластерного об’єднання на основі партнерських відносин освіти, науки, влади та бізнесу в межах освітнього інвестиційно-технологічного кластеру легкої промисловості міста Києва, який було створено за  ініціативою Київського національного університету технологій та дизайну.

Олександра Ольшанська

Проблеми та перспективи інноваційного розвитку економіки країн-партнерів Європейського Союзу висвітлив у своїй доповіді доктор економіки з Інститут економіки Тбіліського державного університету імені Іване Джавахішвілі Георгій Сігуа.

Георгій Сігуа

У роботі конференції взяли участь 129 науковців та фахівців в галузі фінансів, освіти, маркетингу, обліку, регіональної економіки та цифрових технологій, які представляли 39 наукових, академічних та вищих навчальних закладів, державних установ, підприємств та бізнесових структур.

Організаційний комітет щиро дякує за активну участь усім учасникам конференції!

23.03.2017