КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Впровадження сучасних концепцій креативного навчання для студентів кафедри прикладної механіки та машин

28-30 березня відбулася єдина в Україні виставка IX Міжнародна спеціалізована виставка Київський технічний ярмарок & Addit Expo 3d & Plast Expo UA - 2017, яка об'єднує навколо себе фахівців починаючи від виробництва сировини, створення новітніх вітчизняних моделей устаткування і закінчуючи автоматизацією технологічних процесів. В рамках ознайомлення і навчання новим технологіям в машинобудуванні, виставку відвідали викладачі та студенти кафедри прикладної механіки та машин факультету МКТ.

Відкриття виставки супроводжувалося семінарами в галузі застосування 3D технологій для проектування і розрахунків оснасток ливарних форм, адитивних технологій та інших пріоритетних технологій в різних областях машинобудування.

На запрошення Інженерної компанії «Технополіс», яка є офіційним представником Creo РТС (США), викладачі та студенти кафедри прикладної механіки та машин взяли участь в семінарі на тему: «Комплексна технологія РТС САПР Creo Parametric для проектування, віртуального моделювання та підготовки до виробництва виробів, які виготовляються методами 3D друку і литтям пластмас» (CAD/CAM/ADDIT).

У регламенті семінару були розкриті питання присвячені:

- новим можливостям проектування в САПР РТС Creo 4.0;

- тонкощам проектування і виготовлення ливарних оснасток;

- Addit - технологіям ХХI століття від PTC lnc .;

- розрахунковим технологіям MSC Software і PTC lnc .;

- моделювання лиття пластмас;

- технологіям для 3D друку.

 

Після закінчення семінару, студенти ознайомилися з новими можливостями САПР РТС Creo 4.0, а також переконалися в актуальності й затребуваності нових технологій проектування, інженерного розрахунку і сучасного прототипіювання, що є невід’ємною частиною «Академічна програма PTC Inc. (США) в КНУТД».

На виставці були представлені більшість адитивних технологій, які використовуються в різних галузях машинобудування, медицини, ювелірної галузі, виробництва і інженерії.

Студенти мали можливість дізнатися про нові можливості друку SLA, LCD 3D принтерів Liquid Crystal, Smartprint, а також з SLM - технологіями (системами селективного лазерного плавлення), 3D - друк металами, керамікою та ін.

Також були представлені інноваційні технології і обладнання для виробництва деталей з пластмас, виготовлення прес-форм, вітчизняних і зарубіжних виробників.

Велика увага привернула технологія виготовлення деталей екструдерів і їх різноманітність, шляхи і можливості удосконалення.

В результаті виставки студенти кафедри прикладної механіки та машин познайомилися з новими досягненнями науки, техніки і технологій, необхідні для інноваційного розвитку економіки України. Також з метою обміну досвідом, проходження практики та працевлаштування випускників кафедри знайдені нові ділові зв'язки з підприємствами.

Сьогодні знання інноваційних технологій XXI століття для тих, хто стоїть у витоків створення нового виробництва, часткової модернізації, або глобального оновлення діючих заводів і підприємств, для тих, хто усвідомлює, що третя промислова революція починається на наших очах...

31.03.2017