КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Студенти та викладачі кафедри прикладної механіки та машин прийняли участь у роботі III Міжнародного форуму InnoTech 2017

7-9 квітня в Києві відбувся щорічний форум інноваційних технологій в Україні InnoTech 2017. У рамках заходу були представлені новинки технічних розробок, сучасні роботи, девайси віртуальної реальності, виставка електрокарів і майстер-класи та багато ін.

Студенти і викладачі кафедри прикладної механіки та машин змогли самостійно ознайомитися з найперспективнішими напрямками технологій в світі. Майданчик, яка зібрала понад 30 компаній, що працюють в сфері інноваційних рішень, змогла порадувати навіть самого вибагливого відвідувача.

У демозоні гості побачили робота телеприсутності Max (IMSYS), роботів в людський зріст Mario і Джівко, а також унікального програмованого Nao (Noosphere).

На стенді Fly Technologies були представлені останні моделі і розробки всесвітньо відомого бренду DJI. Компанія Drone.ua презентувала коптери, які використовуються для бізнесу.

У демозоні студенти змогли ознайомитися з адитивною технологією завдяки компаніям Revera Technology, Maker Lab, 3dSmart, SINT, 3DP, Monofilament. Були представлені як українські 3D-принтери, так і зарубіжні, в т.ч. відома всім марка Makerbot.

На стенді IoT Hub представили 13 різних проектів: смарт-гантель, проект розумного будинку, біосенсори, розумні прикраси, гаджет для контролю постави, симулятор відеоігор і інші.

Що стосується віртуальної реальності, то її теж було в достатку на стендах проекту ChernobylVR і компанії Touch Me.

Крім цього, партнери кафедри, компанія «B-SHARKS» представила навчальну програму «Robo» в рамках, якої надається можливість, навчиться створювати і програмувати роботизовані пристрої різноманітної складності. Майстер клас проводили також і студенти кафедри прикладної механіки та машин.

Також на стендах компанії «Infocom Ltd», яка тісно співпрацює з кафедрою прикладної механіки і машин, були представлені нові розробки - безпілотний бойовий квадроцикл.

Студенти кафедри і викладачі могли на власні очі побачити реальний процес роботи 3D-принтерів, протестувати окуляри віртуальної реальності, поспілкуватися з роботами і багато іншого.

12.04.2017