КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Профорієнтаційний форум для майбутніх абітурієнтів КНУТД

Київський молодіжний центр 9 квітня 2017 року провів Форум «ПроПрофесії Вікенд» для учнів 8-11 класів середніх загальноосвітніх закладів. Мета заходу - залучення шкільної молоді старшого віку до усвідомленого вибору майбутньої професії, сприяння професійному самовизначенню, формування відповідального ставлення до планування кар’єри за рахунок розширення знань про світ професій.

У рамках заходу відбулися виступи спікерів – професіоналів у таких галузях, як підприємництво, технології, наука і творчі спеціальності. Паралельно з лекційними виступами проводились майстер-класи на відповідну тематику.

 

На стенді Київського національного університету технологій та дизайну можна було отримати інформацію про факультети,

а також взяти безпосередню участь у створенні мистецьких проектів. Традиційною популярністю користувався майстер-клас професора кафедри рисунку та живопису Руденка М.Ф.

 

Перевірку учням на креативність влаштували студенти кафедри дизайну Ковганич Наталія, Єрмоленко Дмитро та Якименко Андрій. Для цього вони використали набутий у кафедральній фотостудії досвід створення композицій із різноманітних предметів. В якості реквізиту були обрані: яблука, кольорові олівці, мотузка, вазон з рослиною, а фоном служили аркуші кольорового паперу.

Учні із захопленням взялись до справи,

 

а наші студенти виступали у ролі викладачів-консультантів.

 

Автори унікальних композицій ставали фотодизайнерами, підбираючи потрібний ракурс, виставляючи світло, визначаючи параметри зйомки.

Так створювалось перше уявлення про професію фотодизайнера і треба визнати, що деякі роботи заслуговували на увагу.

 

 

13.04.2017