КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ДОКТОРА ТЕОЛОГІЇ, ПРОФЕСОРА ІСТОРІЇ ВІТТЕНБЕРГСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМ. МАРТІНА ЛЮТЕРА – ЙОХАННЕСА ХАРТЛАППА

11 квітня на 4-й парі на занятті з «Релігієзнавства» (в ауд. 332 першого корпусу КНУТД, - викладач – доц. Л.А. Чекаль ) відбулась лекція гостя кафедри філософії, політології та українознавства – професора Віттенбергського університету Мартіна Лютера (Німеччина) – доктора Йоханнеса Хартлаппа. Лекція була присвячена 500-річчю Реформації та протестантизма – третьої гілки християнства, заснованої у 1517 році Мартіном Лютером, який висунув 95 тез проти Римо-католицтва та вивісив їх на соборі у м. Віттенбергу.

Пан Йоханнес Хартлапп зосередився на аспекті гуманістичного впливу Реформації щодо світосприйняття європейців й щодо європейської культури в цілому.

 

Для студентів другого курсу факультету дизайну ( група БДК-3-15) особливо цікавим був порівняльний аналіз мистецьких творів майстрів Середньовіччя та Ренесансу в архітектурі та живописі, поданий доктором Харлаппом.

Лекція зацікавила як викладачів кафедри філософії, політології та українознавства ( доц. Ф.М. Проданюк – організатор, зав.каф., д.філос.наук А.В. Сакун, доц. З.В. Захожай, доц. Л.А. Чекаль, аспірант І. Стецюк), так і студентів груп  БП-1-15 та БТ-16.

 

13.04.2017