КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Відбулась ІІ Міжвузівська науково-практична конференція «Інноваційні тенденції підготовки фахівців в умовах полікультурного та мультилінгвального глобалізованого світу»

11 квітня 2017 року у в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась ІІ Міжвузівська науково-практична конференція «Інноваційні тенденції підготовки фахівців в умовах полікультурного та мультилінгвального глобалізованого  світу».

Конференцію було проведено за ініціативи кафедри іноземних мов факультету економіки та бізнесу. Співорганізаторами конференції виступили:  Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний лінгвістичний університет, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Національний авіаційний університет, Київський університет імені Бориса Грінченка. 

Основною метою заходу було визначено обговорення  теоретичних та прикладних питань розвитку мовної освіти майбутніх фахівців, розширення  партнерства.

У рамках конференції працювали три платформи:

1.Інноваційні методи іншомовної підготовки фахівців.

2.Професійне становлення фахівців в епоху глобалізації: досвід, проблеми, перспективи.

3.Актуальні питання іноземної філології та перекладознавства. 

Пленарне засідання відкрив проректор з науково-педагогічної та міжнародної діяльності  КНУТД, доктор технічних наук, професор В.В. Чабан.

 

З вітальним словом до учасників конференції звернулась завідувач кафедри іноземних мов, кандидат філологічних наук, доцент Ю.А.Тьопенко. На актуальність іншомовної підготовки фахівців в умовах сьогодення звернула увагу декан факультету економіки і бізнесу, доктор економічних наук, професор О.В. Ольшанська.

Надалі роботою конференції керували завідувач кафедри іноземних мов, кандидат філологічних наук,  доцент Ю.А. Тьопенко, секретар конференції, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри іноземних мов О.Ю.Гальченко та координатор конференції, старший викладач кафедри іноземних мов М.О. Чернець.

У конференції взяли участь понад 70 студентів КНУТД (з них понад 30 - студенти факультету МКТ, понад 20 - факультету дизайну, по 10 учасників з факультетів ТСМ, ХТ та ФЕБ.).

Загалом на конференції виступили і надали тези доповідей понад 120 представників професорсько-викладацького складу, молодих вчених, аспірантів і студентів не лише з КНУТД та з університетів-співорганізаторів, але й з провідних вишів регіонів України (зокрема, Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, Переяслав-Хмельницького національного педагогічного університету імені Г.Сковороди, Запорізького національного університету, Дніпропетровської медичної академії МОЗ України, Харківського національного медичного університету, Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича та ін..)

У ході роботи платформ учасники конференції ознайомилися з загальним досвідом роботи кафедри іноземних мов КНУТД та долучились до обговорення цілої низки практичних питань, які виникли під час виступів доповідачів. 

13.04.2017