КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Екскурсія на базу практики ДАХК «Артем» студентів кафедри прикладної механіки та машин

13.04.2017 р. в рамках ознайомлення з базою практики та патріотичного виховання студенти груп БМБ-16, БМП-16 та викладачі кафедри прикладної механіки та машин, факультету МКТ відвідали виробничі потужності підприємства ДАХК «Артем».

Сьогодні ДАХК «Артем» є лідером в області виробництва авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря», автоматизованих комплексів для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет типу «Комбат», а також приладів та обладнання для авіаційних літальних апаратів, захисні системи літаків від ракет з голівками самонаведення. Окрім цього на виробничих потужностях виготовляють вироби загального та побутового призначення.

Екскурсі по музею ДАХК «Артем» проводить керівник навчально-практичного відділу концерну Король Р.В., який пояснює структуру та призначення його структурних одиниць.

В музеї представлена багата історія підприємства. На стендах представлені вироби окремих підприємств, які входять до складу холдингу: вироби загального користування, реабілітаційні засоби для інвалідів, металоконструкції для будівництва, обладнання, механізми та пристрої для міського та дорожнього господарства, вироби з деревини, зварювальне обладнання та медтехніка.

Технологічні можливості підприємства універсальні: від виготовлення інструментального оснащення будь-якої складності до унікальних за складністю зварювальних, штампувальних, вимірювальних, хіміко-термічних та інших операцій.

Гордість компанії «Артем»: виставочні експонати авіаційних керованих ракет, навісні системи пуску та протитанкова керована ракета «Комбат».

В рамках дозволеної екскурсії (фотографувати на території заборонено) студентам була надана можливість побачити цех гальванічними, де наносяться різні види покриття (хімічне оксидування, кадрування, хромування тощо).

Обладнання інструментального цеху, його підйомно-транспортні засоби.

Студенти оглянули преси для вирубки, та штамповки, підготовчі дільниці, цех з сучасними 4-5 координатними верстатами ЧПК та багато іншого сучасного обладнання.

По закінченню екскурсії студенти виявили бажання в майбутньому проходити виробничу практику на ДАХК «Артем».

14.04.2017