КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Круглий стіл на тему: «Українська революція: доба Центральної Ради» у Львівському коледжі легкої промисловості КНУТД

У Львівському коледжі легкої промисловості КНУТД відбувся круглий стіл на тему: «Українська революція: доба Центральної Ради», присвячений 100-річчю створення Української Центральної Ради. Студенти перших курсів всіх спеціальностей активно приймали участь та привернули увагу до здобутків та історичного значення цих подій.

 

У своїх виступах студенти розкрили:

  • історичні причини та передумови Української революції 1917-1920 рр.: послаблення Російської імперії внаслідок Першої світової війни; лютнева революція 1917 р. в Росії, в результаті якої було повалено самодержавство; піднесення українського національно-визвольного руху;
  • склад і статус ЦР;
  • проголошення автономної Української Народної Республіки (УНР): Центральна Рада не визнала і засудила більшовицький переворот 7-8 листопада 1917 р., активізувала свою діяльність по державотворенню в Україні;
  • зміст Універсалів ЦР;
  • умови, в яких було проголошено незалежність УНР: загроза захоплення більшовиками України; необхідність офіційно відмежуватися від радянської Росії для ведення мирних переговорів з іншими державами.

  

 

Студенти підготували презентації – історичні портрети видатних діячів УНР М. Грушевського та С. Петлюри. Також переглянули документальний фільм «Центральна Рада: початок Української революції».

Героїчна боротьба українського народу 1917-1920 рр. стала прикладом і дала досвід наступним поколінням українців. Без цієї боротьби було б неможливим проголошення державної незалежності в 1991 році.

25.04.2017