КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Про результати ХVІ Всеукраїнської наукової конференції молодих учених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі» кафедри прикладної механіки та машин

27-28 квітня 2017 року на кафедрі прикладної механіки та машин відбулась ХVІ Всеукраїнської наукової конференції молодих учених та студентів «Наукові розробки молоді на сучасному етапі». Метою цієї конференції є більш широке залучення молоді до науково-дослідної роботи, розвитку творчих контактів та взаємозбагачення наукового досвіду, необхідних для формування майбутніх фахівців та науковців, обмін практичними і теоретичними напрацюваннями.

Загальна чисельність доповідачів на конференції  – 53, серед яких: представники Київського національного університету технологій та дизайну, Чернігівського національного технологічного університету, Національного технічного університету України «КПІ ім. І. Сікорського».

Серед учасників: 21 – бакалаврів; 28 магістрів, 4 аспірантів. Доповідачі представляли три факультети КНУТД: факультет мехатроніки та комп’ютерних технологій (групи МгМ-16, МгДМ-16, МгЗМ-16(л), МгЗМ-16(н), МгЗМД-16, БМ-14, БМБ-14, БМ1-15, БМ-13),  факультет хімічних та біофармацевтичних технологій (групи БХФ1-16, БХФ2-16), факультет дизайну (групи БШМК1-16, БШМК2-16). 

З вступною промовою на підсекції «Прикладна механіка та машини» виступив д.т.н., професор Місяць Володимир Петрович, який звернув увагу присутніх на підвищенні на сучасному етапі вимог до фахівців механічних спеціальностей, на необхідність прагнення до саморозвитку, до постійного професійного самовдосконалення, а також підкреслив важливість обговорення наукових досліджень та їх наукових результатів в розширеному колі студентів, магістрів та аспірантів.

На засіданні підсекції працювали за наступними заявленими тематичними напрямами: особливості проектування обладнання галузі, розробки стосовно питань загального машинобудування та з керування доповненої та віртуальної реальності, кінематичні дослідження структурних груп плоских механізмів, положення нарисної геометрії тощо.

Журі конференції за участю д.т.н., проф.. Місяця В. П., к.т.н., доц. Березіна Л.М. та к.т.н., доц. Дворжака В.М. обрало наступних переможців:

1 місце - Поліщук Анастасія Анатоліївна, група БМ-14, тема доповіді «До питання вибору крокових двигунів верстатів ЧПК»;

2 місце - Малик Павло Олександрович, група МгМ-16, тема доповіді «Дослідження механізму відтягування полотна на круглов’язальних машинах»;

3 місце - Головатий Віктор Олександрович, група МгМ-16, тема доповіді «Швейні машини для виконання нових типів стібків».

Представлені доповіді були дуже цікавими та актуальними і відповідно кожна з них ставала підставою для запитань та жвавих обговорень.

За результатами проведення конференції та обговорення доповідей подано 41 тези. 

05.05.2017