КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЯК СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ПРИКЛАДНОЇ МЕХАНІКИ ТА МАШИН ПРИЗОВІ МІСЦЯ ВИБОРЮВАЛИ

26-28 квітня на базі кафедри Машин та апаратів Хмельницького національного університету відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування». В якій взяли участь п’ять команд, це: Хмельницького національного університету, Національного університету «Львівська політехніка», Луцького національного технічного університету, Херсонського національного технічного університету і Київського національного університету технологій та дизайну.

В складі команди від КНУТД взяли  участь студенти 3 та 4 курсів кафедри Прикладної механіки та машин: Ненно Дмитро, Анопрієнко Олександр, Полевий Роман, Куліш Іван та керівники команди д.т.н., проф. Орловський Б.В., к.т.н., доц. зав. каф. ПММ Манойленко О.П.

Урочисте відкриття олімпіади відбулося проректором з науково-педагогічної роботи Войнаренком М.П.

Завдання олімпіади складало два рівні це 3D моделювання в SolidWorks та розрахунок на точність важільних механізмів.

Після виконання завдань олімпіади, студенти та викладачі кафедри Прикладної механіки та машин відвідали музеї Хмельницького національного університету де познайомились з його історією та історією розвитку техніки.

Також ознайомились з науковою та матеріальною базою кафедри Машин та апаратів.

Завідувач кафедри Поліщук Олег Степанович пояснив як влаштована система контролю сонячних батарей та вітрового електрогенератора, як відбувається  перетворення напруги до стандартної величини мережі та яким чином можна підвищити коефіцієнт корисної дії сонячних батарей.

Ще одним досягненням є сонячний колектор, який застосовується для нагріву води для потреб кафедри, а також власна метрологічна станція.

По завершенню олімпіади членами журі була проведена перевірка виконаних завдань та визначені переможці.

.

Склад журі всеукраїнської студентської олімпіади (зліва - направо)

Голова журі: Поліщук О.С. – зав. кафедри машин та апаратів, к.т.н., доц. (ХНУ).

Члени журі: Манойленко О.П. – завідувач каф. прикладної механіки та машин, к.т.н., доц. (КНУТД); Горященко Сергій Леонідович - к.т.н., доц. каф. машин та апаратів (ХНУ); Защепкіна Н.М. – д.т.н., проф. каф. наукових, аналітичних та економічних приладів і систем ПБФ (НТУ КПІ ім. Ігоря Сікорського); Орловський Б.В. - д.т.н., проф. каф. прикладної механіки та машин (КНУТД); Коротич О.О. - к.т.н., доц. каф. машин та апаратів (ХНУ); Горохов В.О. - к.т.н., доцент каф. систем технологій та менеджменту виробництва (ХНТУ); Пуць В.С. - к.т.н., доц. та Герасимчук О.П. - к.т.н., доц.каф. машин легкої промисловості (Луцький НТУ).

Почесне перше місце посів студент 4 курсу каф. Прикладної механіки та машин (КНУТД) Ненно Дмитро Олександрович.

Перше командне місце отримала команда від Київського національного університету технологій та дизайну.

Друге командне місце отримала команда від Хмельницького національного університету.

Трете командне місце отримала команда від Луцького національного технічного університету. 

Вітаємо переможців ! Так тримати!

05.05.2017