КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Програма розвитку лідерського потенціалу університетів України

 

КНУТД — відібрано до участі у Програмі розвитку лідерського потенціалу університетів України у 2017 році

Київський національний університет технології та дизайну успішно пройшов відбірковий тур проектів та став учасником другого циклу Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України.

Мета Програми – сприяння реформуванню сектора вищої освіти шляхом розвитку лідерського потенціалу університетів України. 

Тривалість Програми – 1 рік (лютий 2017 – лютий 2018 рр.)

Організатори національного конкурсу: Британська Рада в Україні, Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України та Фундація лідерства у вищій освіті (Велика Британія).

До участі у Програмі організаторами конкурсу було обрано 14 університетів, серед яких і Київський національний університет технології та дизайну, з проектом «Розвиток підприємницьких та інноваційних ініціатив в університеті». Під час конкурсу оцінювалися якість поданої проектної заявки, потенціал команди для реалізації проекту та заплановані заходи із розповсюдження результатів діяльності в рамках Програми.

Участь в Програмі Британської Ради буде сприяти подальшому розвитку міжнародного співробітництва КНУТД з університетами Великої Британії та інтеграції в Європейський освітній простір.

Вітаємо Проектну команду університету за її успіх!

 

Деталі за посиланням:

http://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/leadership-development/results

http://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/leadership-development

the Institute of Higher Education of the NAES of Ukraine

 

Перший етап Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України

Закінчилася перша серія тренінгів  для команди КНУТД - учасниці Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України за підтримки Британської Ради, Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України та Фундації лідерства у вищій освіті (Велика Британія).

В компоненті програми «Командне лідерство» університет представили проректор з наукової та інноваційної діяльності Віктор Каплун, директор проектного офісу Олег Шевченко, директор НДІ економіки  Валерія Щербак, завідувач відділу докторантури і аспірантури Світлана Арабулі, студентка 3 курсу факультету економіки та бізнесу Ніна Пруднікова.

Сесія «Центр розвитку команд», що проходила в кінці  квітня 2017 року, була спрямована на реалізацію трьох ключових цілей:

  1. Офіційно представити загальну концепцію Програми, її візію та мету.
  2. Вперше об’єднати разом 14 університетських команд, які були відібрані для участі в Програмі.
  3. Підготувати команди через низку інтерактивних завдань, моделей, концепцій та підходів до спільної роботи, що дасть їм змогу максимально ефективно брати участь у сесії «Академія змін» (13-15 червня 2017 р.) та інших складових Програми. 

Загальне бачення і контексти Програми презентували Даг ПАРКІН, Стюарт ХАНТ, які представляли Фундацію лідерства у вищій освіті (Велика Британія). Протягом 3-х днів представники Київського національного університету технологій та дизайну разом з іншими 13-ма командами-переможцями (http://www.britishcouncil.org.ua/selection-results) тренувалися за спеціально розробленою програмою Фундації лідерства вищої освіти (Велика Британія).

В рамках співпраці з координаторами Програми відбулось обговорення подальшої реалізації проекту «Розвиток підприємницьких та інноваційних ініціатив в університеті».

 

 

В компоненті програми «Майбутні лідери» університет представили Людмила Ганущак-Єфименко (завідувач кафедрою підприємництва та бізнесу) та Світлана Зиміна (керівник сектору трансферу технологій). На першому тренінгу (13-14 квітня 2017 р.) майбутні лідери мали змогу ознайомитись з сучасними теоріями та стилями/моделями лідерства та наочно продемонструвати отриманні знання в низці командних та рольових ігор на тему «Лідерство в контексті української вищої освіти». 

 

11.05.2017