КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Свято «Чарівна краса вишиванки»

Народне мистецтво, яке століттями передавалося із покоління в покоління, завжди було і є ґрунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури далекого минулого. Студенти та співробітники Київського національного університету технологій та дизайну шанують і поважать традиції українського народу. Тож кожного року ми неодмінно святкуємо День вишиванки.

 

Один із видів народного мистецтва, рукоділля, виникло з любові до рідної землі, батьківської оселі, бажання зберігати та передавати нашу культуру, обряди, традиції. В різноманітний, багатокольоровий та неповторний світ української вишиванки запросили всіх гостей учасники свята, підготувавши багато творчих подарунків різних жанрів мистецтв.

На святі пролунали поетичні привітання та напутні слова від співробітника нашого університету, народного артиста України Вадима Крищенка.

 

Нові пісні подарував народний вокальний ансамбль «Смайл», серед яких була пісня «Човен» на слова Івана Франка. Студія народної пісні «Червона калина» у складі студентів з Еквадору, Узбекистану, Білорусі та України разом з глядачами співала відому нам пісню «Сорочка мамина». Студія Етно-джазу запросила у музичну подорож до українського села на світанку. Народний ансамбль естрадного танцю «БУМ» запальним українським танком привітав усіх гостей свята. Учасники театральної студії налаштували глядачів на поетичну хвилю, виконуючи вірші Ліни Костенко, Василя Симоненка, Валентини Васильєвої.

 

 

 

 

Хай нерозлучними в серцях наших будуть надія, віра і любов, нехай червоні ягоди калини на вишиванках осявають наш життєвий шлях.

Також на студентів та співробітників КНУТД цього року очікував сюрприз. Зі своїми музичними привітаннями з цим яскравим святом до нас завітали гості з інших університетів і навіть з інших країн.

Запальний танок від кримськотатарського художнього ансамблю «Бадем» зарядив зал позитивом. Студентка Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Ван Ї Нань вразила присутніх неперевершеним виконанням китайської народної пісні, а студентка Чу Си Дзінь подарувала танок у китайському стилі. Яскравим неон-шоу вразив присутніх шоу-балет «Максі» Подільського державного аграрно-технічного університету.

 

 

 

Дякуємо нашим друзям за це чудове музичне свято!

16.05.2017