КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРЕС-РЕЛІЗ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «СУЧАСНІ ДЕТЕРМІНАНТИ РОЗВИТКУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ»

24 травня 2017 року у Київському національному університеті технологій та дизайну на базі факультету економіки та бізнесу відбулась Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні». Науковий захід присвячено Дням науки в Україні та Дню факультету економіки та бізнесу.

Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет технологій та дизайну, Академія торгівлі та послуг (м. Познань, Республіка Польща), Державний інститут управління та соціальних технологій БДУ (м. Мінськ, Республіка Білорусь), Вища Школа страхування і фінансів (м. Софія, Республіка Болгарія), Векерле Бізнес Школа (м. Будапешт, Угорська республіка), Університет Марії Склодовської-Кюрі (м. Варшава, Республіка Польща), Бакинський університет бізнесу (м. Баку, Республіка Азербайджан), Вища Школа Менеджменту (м. Варшава, Республіка Польща), Вища економічна школа в Білостоку (Республіка Польща), Вища лінгвістична школа (м. Ченстохова, Республіка Польща), Краківський університет економіки, Білоруський торговельно-економічний університет споживчої кооперації (м. Гомель).

У роботі конференції взяли участь понад 100 учасників, серед яких – представники вищих навчальних закладів, наукових установ, державних установ, бізнесу та громадських організацій як України, так і зарубіжних країн.

З вітальним словом до організаторів, учасників та гостей конференції звернувся Проректор з наукової та інноваційної діяльності, д.т.н., професор Каплун Віктор Володимирович.

Віктор Володимирович привітав усіх присутніх з початком роботи конференції та наголосив на актуальності та важливості заходу в контексті необхідності підвищення конкурентоспроможності бізнесу та його модернізації на інноваційних засадах.

З початком роботи конференції усіх учасників привітав Проректор з наукової роботи Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації Бобович Андрій Павлович, який підкреслив роль та значення даного заходу як для наукової спільноти, так і для фахівців-практиків.

Пленарне засідання продовжили його колеги: Сидоренко Юлія Юріївна, к.е.н., заступник декана обліково-фінансового факультету з доповіддю «Хеджування як ефективний метод управління валютними ризиками»

та Толкачова Олена Георгієвна, к.е.н., доцент, завідувач кафедри банківської справи, аналізу та аудиту з доповіддю «Методичний інструментарій оцінки ризиків функціонування організацій торгівлі споживчої кооперації».

Головним меседжем їх виступу стала теза про те, що для сталого розвитку промислового підприємства в середньостроковому і довгостроковому періодах необхідне використання нефінансових методів хеджування, які дозволять пом’якшити чи усунути негативний вплив змін валютного курсу і будуть сприяти розвитку підприємства в нових економічних умовах.

Учасників конференції привітав Томаш Кук, віце-президент Вищої лінгвістичної школи (м. Ченстохова, Польща), який тісно співпрацює з нашим університетом.

У своїй доповіді «Значення практичного виміру навчання в рамках програми «Подвійний диплом» він закликав до об’єктивного і глибокого вивчення бар’єрів мобільності студентів та активного пошуку шляхів їх нівелювання і подолання.

Щирі вітання учасникам та гостям конференції висловив доктор біологічних наук, професор, Перший проректор Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Никифоров Володимир Валентинович, побажавши всім присутнім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків.

До активної дискусії долучився його колега – Сніщенко Роман Григорович, к.е.н., доцент кафедри фінансів і кредиту, який у своїй доповіді зупинився на аспектах державної підтримки фінансової безпеки учасників фінансового ринку.

Учасників та гостей конференції привітав д.е.н. доцент, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Хмельницького національного університету Васильківський Дмитро Миколайович, який наголосив на актуальності та важливості тематичних напрямів роботи конференції та її платформ, підкреслив нагальну необхідність розробки моделі оцінки економічної ефективності формування регіональних освітніх кластерів, що містить основні завдання, принципи, умови і обмеження процесу формування кластерів.

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у своїх виступах наголосили колеги з Львівської Політехніки.

Зокрема, директор Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки професор Кузьмін Олег Євгенович. У своїй доповіді «Розвиток бізнес-процесів в умовах транскордонного співробітництва» він розглянув проблему розвитку бізнес-процесів в умовах транскордонного співробітництва.

Його колега, завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності професор Ольга Григорівна Мельник, розповіла учасникам конференції про проблеми реформування митної політики України як передумови розвитку бізнес-процесів.

Вітчизняний та світовий досвід розвитку малого і середнього бізнесу розкрила у своїй доповіді в.о. завідувача кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Львівської політехніки,професор Ліана Іванівна Чернобай.

Професор цієї ж кафедри Мирослава Іванівна Бублик розглянула модель економічного оцінювання рівня соціальних стандартів домогосподарств України, що викликало жваву дискусію. 

З ґрунтовною доповіддю з проблем оцінки і підготовки резервів покриття збитків в українських банках на пленарному засіданні виступила к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту Київського національного університету технологій та дизайну Амбарчян Вікторія Самвелівна. Доповідь прозвучала іноземною мовою (англійською), що особливо влучно підкреслило міжнародний статус конференції.

Після перерви роботу Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні» було продовжено у форматі об’єднаних платформ. Модераторами засідання виступили: д.е.н., професор Денисенко Микола Павлович, д.е.н., доцент Скрипник Маргарита Іванівна, д.е.н., професор Тарасенко Ірина Олексіївна, к.е.н., доцент Яренко Анатолій Валерійович, к.е.н., доцент Подольна Валентина Вікторівна та д.е.н., професор Касич Алла Олександрівна.

Під час обговорення доповідей учасниками конференції окрему увагу приділено сучасним парадигмам розвитку підприємств у ринкових умовах; організаційно-економічному механізму розвитку суб’єктів господарювання в умовах глобалізації; проблеми формування ресурсного потенціалу підприємств; економічним та екологічним складовим безпеки суб’єктів господарювання; механізму забезпечення фінансової конкурентоспроможності суб’єктів господарювання в умовах глобалізації; тенденціям розвитку соціальної відповідальності бізнесу та її складових; проблемам інноваційно-інвестиційного розвитку підприємств; особливостям бізнес-інжинірингу як інструменту забезпечення сталого розвитку суб’єктів господарювання; інтеграційним механізмам успішної взаємодії суб’єктів господарювання в ринковому середовищі.

Результати наукових досліджень, представлені в матеріалах учасників Конференції, можуть бути використані Міністерством освіти і науки України, центральними органами виконавчої влади, регіонального управління, місцевого самоврядування та керівниками вищих навчальних закладів для розроблення соціально-економічної стратегії і тактики, обґрунтування комплексу заходів щодо забезпечення інноваційного розвитку бізнес-середовища та підготовки наукових і практичних рекомендацій.

У цілому Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні» пройшла на високому науковому та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції. За результатами роботи прийнято Резолюцію Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Сучасні детермінанти розвитку бізнес-процесів в Україні».

31.05.2017