КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Упровадження сучасних крос-культурних комунікаційних технологій навчання в Київському національному університеті технологій та дизайну

У межах реалізації програми розвитку міжнародного співробітництва факультету економіки та бізнесу та з метою упровадження сучасних крос-культурних комунікаційних технологій навчання в освітній процес  відбулася відкрита лекція англійською мовою  американського професора Роберта Коупа на тему: «Як досягти успіху» для студентів економічних спеціальностей Київського національного університету технологій та дизайну.

Професор Роберт Коуп є відомим американським науковцем та практиком, автором багатьох наукових видань (професор Університету штату Вашингтон (1969-1992), консультант зі стратегічного планування, викладач Університету Мельбурна, Австралійського Національного Університету, Університету штату Массачусетс), який на даний момент знаходиться з офіційним візитом в Україні. Тематика відкритої лекції професора Роберта Коупа «Як досягти успіху» присвячена основам стратегічного планування, є надзвичайно актуальною, сприяє розширенню світогляду та поглибленню знаннєвих і  практичних компетенцій   студентів економічних спеціальностей (у рамках вивчення курсів «Економічна теорія (теми розділу «Світове господарство»), «Менеджмент», «Міжнародна економіка»).

Зустрічали професора Коупа проректори університету - Віталій Васильович Чабан та Сергій Іванович Вітковський, декан факультету економіки та бізнесу  Олександра Володимирівна Ольшанська, завідувач кафедри бізнес-економіки Альона Олексіївна Мельник. Перед початком лекції професору Коупу було запропоновано оглядову екскурсію  університетом – він відвідав Студентську дизайн-студію  взуття, Студентську дизайн-студію історії моди та реконструкції костюму, де із задоволенням ознайомився з історією та сучасними досягненнями наших викладачів і студентів, з великою зацікавленістю оглянувши експозицію.

Перед початком лекції професор Коуп неформально поспілкувався зі студентами, поцікавившись, на яких спеціальностях вони навчаються, які навчальні курси вивчають.

Після представлення професора Коупа аудиторії завідувачем кафедри бізнес-економіки, доктором економічних наук Альоною Олексіївною Мельник, лекція розпочалась. Слід відзначити, що новина про візит американського професора швидко розповсюдилась і велика лекційна аудиторія ледве вмістила усіх охочих послухати відкриту лекцію американського професора англійською мовою. До речі, наші студенти  виявили бажання слухати лекцію без синхронного перекладу.

Професор Коупна основі особистого життєвого досвіду пояснював основні, базові принципи стратегічного планування, розповідав про важливість та необхідність зміни векторів особистісного розвитку, необхідності вільного вибору стратегії  і тактики з метою розширення світогляду та розуміння сучасних цивілізаційних процесів. Лектором наводились цікавіприклади із історії розвитку американської економіки і політики. Лекція  отримала значний резонанс серед викладачів, аспірантів та студентів факультетів економіки та бізнесу та підприємництва та права.

Під час обговорення лекції, студентами були поставлені актуальні та цікаві запитання, на які професор із задоволенням відповідав.

Після лекції продовжилось неформальне спілкування студентів та викладачів з професором Коупом. Вони продовжували задавати йому питання, розповідали про наш університет, українську економіку, зміни у суспільстві, які відбулися в останні роки. У цілому візит професора Роберта Коупа до нашого університету був дуже насичений, цікавий та пізнавальний як для студентів та викладачів, так і для нашого американського гостя.

До наступних зустрічей, професоре Коуп!

09.09.2017