КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

KYIV FASHION 2011 (весна)

Київський національний університет технологій та дизайну взяв участь у 20-му Міжнародному фестивалі моди KYIV FASHION, який проводився 16-19 лютого 2011 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза».

Цього разу на виставці КНУТД представив декілька нових своїх проектів, а перший день виставки в програмі Фестивалю був відзначений як «День Київського національного університету технологій та дизайну на міжнародному фестивалі моди KYIV FASHION».

Після офіційного урочистого відкриття Фестивалю, на якому виступив ректор КНУТД Грищенко Іван Михайлович, на подіумі відбулися виступи студентських арт-колективів університетського Центру культури і мистецтв та показ колекцій одягу Студентського будинку моди.

Вперше на Фестивалі КНУТД представив свій науковий проект «Костюмотека»: «Кутюр'є Мадлен Віонне і досвід моделювання одягу початку XX століття».

У рамках цього проекту була створена експозиція реконструйованих викладачами університету суконь «архітектора моди» ХХ століття - Мадлен Віонне, а у конференц-залі мистецтвознавець Володіна С.П. і дизайнер Давиденко І.В. провели семінар «Крій за косою на прикладі робіт Мадлен Віонне – кутюр'є початку ХХ століття».

Київський національний університет технологій та дизайну був представлений також на виставковому стенді, на якому працювали студенти та викладачі КНУТД.

11.03.2011