КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ «ЦИФРОВА ДОСТУПНІСТЬ. ЩО ЦЕ І ЧОМУ ВОНА ПОТРІБНА» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ННІІІТ

26 квітня 2024 року відбулася лекція для студентів Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 124 «Системний аналіз» і 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» на тему: «Цифрова доступність. Що це і чому вона потрібна». Лекцію прочитали Катерина Шепелєва, голова відділу тестування доступності EPAM Systems та Ігор Процюк, інженер цифрової доступності EPAM Systems.

Мета лекції полягала у ознайомленні учасників із цифровою доступністю на прикладі вебдодатків та обговоренні, чому це важливо. Представники EPAM Systems зазначили, що цифрова доступність однаково важлива, як людям з інвалідністю так і для всіх інших людей залежно від зовнішніх обставин.

Закцентовано, що на 2020 р. в Україні було зареєстровано 2,7 млн людей з інвалідністю число яких зростає з кожним днем, держава залучена до підтримки таких людей. Так 12 червня 2019 року було затверджено Постанову Кабінету Міністрів України № 493 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціонування офіційних вебсайтів органів виконавчої влади», яка зобов’язала забезпечити цифрову доступність державних вебсторінок.

Представники EPAM Systems розповіли студентам, які програмні та інженерні рішення пропонує кампанія для забезпечення цифрової доступності, а також відповіли на запитання, які навички, знання та уміння необхідні майбутнім фахівцям. Студенти пройшли експрес тестування щодо засвоєння прослуханої інформації. Найкращі студенти отримали цінні подарунки від компанії EPAM Systems.

07.05.2024