КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Феєричний фінал XVII Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів «Печерські каштани»

Міжнародний конкурс молодих дизайнерів «Печерські каштани» для всіх шанувальників прекрасного давно вже став святом краси, моди та неперевершеного таланту. Вже другий рік поспіль фінал конкурсу проходить у Міжнародному виставковому і конгрес-центрі Києва «Українському домі» - найпрестижнішому місці в центрі української столиці для проведення різних заходів на високому міжнародному рівні. Як завжди, фінал конкурсу став феєричним дійством, яке зібрало на подіумі найкращих молодих модельєрів-дизайнерів з різних країн Світу.

 

 

Ця подія привернула увагу не тільки відомих українських дизайнерів, а й багатьох представників ЗМІ. Зокрема журналісти Нового каналу брали інтерв’ю в Президента конкурсу Івана Грищенко та володарів Гран-Прі. Саме ж дійство вразило їх своєю яскравістю та креативністю.

Дивіться репортаж про Міжнародний конкурс молодих дизайнерів «Печерські каштани» на Новому каналі тут:

Конкурс «Печерські каштани» був заснований у Київському технологічному інституті легкої промисловості в 1955 році, і мав назву «Ситцевий бал». Сьогодні конкурс проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України , а організатором є Київський національний університет технологій та дизайну. Фінальний день став головним для всіх, адже нарешті були визначені переможці в різних номінаціях, а також володарі Гран-Прі.

 

Розпочалось шоу зі спільного проекту «УКРАЇНСЬКИЙ РУШНИК» Київського національного університету технологій та дизайну (дизайн-студії взуття) та компанії РИФ-1 – постійного партнера нашого університету. Це надзвичайна танцювальна постановка, яку презентували студенти КНУТД. Своїм яскравим виступом вони створили атмосферу свята та зарядили всіх гостей позитивом.

 

За традицією урочисту церемонію відкрив Президент конкурсу - ректор Київського національного університету технологій та дизайну, академік Іван Михайлович Грищенко. Він привітав всіх присутніх з цим грандіозним дійством і побажав натхнення та творчих злетів.

До привітань також долучився Голова наглядової ради Київського національного університету технологій та дизайну, президент Національної академії педагогічних наук України, академік Василь Григорович Кремень.

Цього року у конкурсі брали участь біля 200 дизайнерів з України, Білорусі, Естонії, Молдови, Грузії, Польщі, Китаю. На подіумі були представлені найкращі колекції одягу, взуття та аксесуарів в номінаціях Pret-A-PORTER, Special, Pret-A-PORTER De Lux, PRO-ART та FOLK.

  

 

  

 

Не менш яскравим і неординарним стало завершення показу. Спільний проект швейної фабрики Володарка та Київського національного університету технологій та дизайну (дизайн – студії взуття) «Ранок УКРАЇНИ» вразив присутніх несподіваними та феєричними образами та героями.

 

По завершенні фінального показу вельмишановне журі оголосило переможців конкурсу та нагородило їх цінними призами. Для конкурсантів приємним сюрпризом стало отримання також спеціальних призів від членів журі та партнерів.

Але інтрига тривала до самого кінця – хто ж стане володарем Гран-прі? Цього року вперше було обрано два володарі ГРАН-ПРІ у конкурсах одягу та взуття і аксесуарів. Вручив найвищу нагороду Президент конкурсу Іван Грищенко.

В номінації «Взуття та аксесуари» переможцями стали дизайнери з України Ваколюк Марина, Тоцька Юлія та Шамрай Юлія з колекцією «World inside out».

В номінації «Одяг» переможцями стали дизайнери з України Кулієва Марія, Гелла Катерина, Престинська Аліна, Марковська Яна та Литвинюк Лідія з колекцією «In form space».

«Печерські каштани» є значущою подією у світі моди, тож Міжнародний конгрес-центр «Український дім» на своїй сторінці в facebook також опублікував фотографії з XVII Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів-модельєрів «Печерські каштани».

Вітаємо всіх учасників та переможців конкурсу з його завершенням. Віримо, що участь в ньому буде сприяти Вашому професійному зростанню і подальшій творчій реалізації. Дякуємо учасникам, організаторам і шановним гостям. До нових зустрічей!

07.06.2017