КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Завершила роботу міжнародна науково-практична конференція «EUREKA в Україні»

6 червня 2017 року Міністерством освіти і науки України разом з Київським національним університетом технологій та дизайну було проведено міжнародну науково-практичну конференцію «EUREKA в Україні».

Вітальним словом конференцію відкрив ректор Київського національного університету технологій та дизайну академік Іван Грищенко та заступник Міністра освіти та науки України Максим Стріха, які наголосили на подальшій участі науковців України у міжнародній європейській інноваційній науково-технічній програмі «EUREKA». 

Основну інформацію про участь у програмі «EUREKA» у своїх доповідях виголосили:

  • Віктор Шовкалюк - директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій, який звернув увагу на важливості інновацій для розвитку науки в Україні

  • Олександра Ліхневська - національний координатор програми «EUREKA» в Україні

 

  • Петро Смертенко - національний координатор програми «EUREKA» в Україні у 1999-2011 рр. розповів учасникам конференції про можливості участі у програмі та основні труднощі, які виникають у розробників на стадії написання та подання проекту

Науково-педагогічні працівники Київського національного університету технологій та дизайну, а саме Вікторія Власенко,  Світлана Арабулі та Вікторія Плаван, як виконавці 5 проектів програми «EUREKA» поділились своїм досвідом.

У заході взяли участь проректори ВНЗ України, директори провідних наукових установ та представники високотехнологічного малого і середнього бізнесу Одеси, Полтави, Тернопільщини, Умані, Харкова, Сум і ін.

09.06.2017