КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародні можливості стажування в США

В Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась зустріч з офіційним представником Фонду імені Фулбрайта в Україні з метою ознайомлення студентів та викладачів університету з Програмою академічного обміну.

Інна Бариш, заступник директора Фонду, координатор програм обміну для молодих науковців і студентів представила широкі можливості програми, зокрема для професійного розвитку та проведення наукових досліджень.

 

Під час семінару були презентовані три стипендіальні Програми академічного обміну, які відкриті для українських заявників: Fulbright Scholar Program, Fulbright Research & Developmen Program та Fulbright Graduate Student Program, а також програма Fulbright Foreign Language Teaching Assistant для спеціалістів, які бажають навчати української мови американських студентів.

 

Як повідомила Інна Бариш, кожна з цих стипендіальних програм висуває достатньо високі вимоги до претендентів. Обов’язковими критеріями відбору кандидатів є: українське громадянство та проживання в Україні, вільне володіння англійською мовою на професійному рівні та необхідність повернення в Україну після завершення терміну гранту (відповідно до вимог академічної візи J-1, що надається учасникам програм).

Сам відкритий конкурсний відбір учасників проходить у три етапи:

  • заповнення онлайн-анкети і подання необхідних документів, серед яких обов’язковий науковий план дослідження, рекомендаційні та мотиваційні листи заявника – період рецензування конкурсних робіт;
  • англомовна співбесіда в Українському Офісі Програми в Києві  та складання комп’ютерних тестів з англійської мови TOEFL іBT (Internet-based Test of English as a Foreign Language) та GRE General Test (Graduate Record Examination) для аплікантів Fulbrigh Research & Development Program та Fulbright Graduate Student Program – особи, рекомендовані до фіналу;
  • остаточне затвердження фіналістівНаглядовою радою науковців імені Фулбрайта та Радою міжнародного обміну науковцями (CIES) у Вашингтоні.

Усі підготовчі витрати учасників конкурсу (включаючи подальшу візову підтримку, медичне страхування, вартість квитків в обидва боки тощо) покриваються Офісом Програми імені Фулбрайта.

За детальною інформацією про Програму академічного обміну імені Фулбрайта звертайтесь в Офіс міжнародного співробітництва та євроінтеграції КНУТД:

Tel.: +38044-256-29-55; +38044-256-21-10

E-mail: [email protected]

http://ic.knutd.edu.ua

25.03.2019