КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародна наукова конференція OpenReadings 2019 - прекрасна нагода для молодих вчених факультету ХБТ оприлюднити результати досліджень

Міжнародна конференція «OpenReadings 2019», яка проходила з 19 по 22 березня 2019 року у Вільнюсі, це відома наукова платформа для студентів і молодих дослідників з усього світу для представлення поточних результатів своїх досліджень в галузі природничих наук.

Серед запрошених науковців цього року був Жерар Альбер Муру – французький фізик, спеціаліст з квантової електроніки і лазерної фізики, лауреат Нобелівської премії з фізики за 2018 рік, яку він отримав за розробку лазерів з підсиленням чирпованих імпульсів (chirped pulse amplification (CPA).

Крім того була присутня відома вчена Сьюзен Джоселін Белл Бернелл – британський  астрофізик. Першовідкривачка одного з найбільш значних астрофізичних відкриттів ХХ століття астрономічних об'єктів — пульсарів.

Відкриття, яке вона зробила будучи аспіранткою, отримало Нобелівську премію в 1974 році, Це відкриття може одного дня стати основою «галактичної системи позиціонування» для навігації поза сонячною системою.

В роботі конференції брали участь аспіранти і молоді вчені КНУТД: асистент кафедри прикладної екології,  технології полімерів та хімічних волокон Максим Коляда та асистент кафедри загальної та неорганічної хімії КПІ ім. Ігоря Сікорського Тарасенко Наталія зі стендовою доповіддю на тему “Improvement of the fibrous sorbents properties for waste water treatment from iron ions”.

 

27.03.2019