КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Результати ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні»

Вже третій рік поспіль в нашому університеті, який займає високі світові позиції в профільній галузі дизайну та індустрії моди,  ми радо вітаємо учасників Всеукраїнської науково-практичної  конференції «Актуальні проблеми інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні», яка об’єднує провідних науковців не лише нашої держави, а й світу, та відомих практиків-підприємців, які займаються проблематикою розвитку кластерного підприємництва. Метою проведення конференції є генерування розвитку інтеграційних зв’язків між бізнесом, наукою, освітою та владою. В такому чотирикутнику знань апробуються наукові досягнення, відбувається обмін науково-практичним досвідом, формуються стратегічні вектори для інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні.

Пленарне засідання конференції відкрив ректор
Київського національного університету технологій та дизайну,
доктор економічних наук, професор,
академік Національної академії педагогічних наук України
Грищенко І.М.

З вітальним словом виступила декан факультету підприємництва та права
доктор економічних наук, професор Ганущак-Єфіменко Л.М.

Вітчизняним практичним досвідом у сфері кластерного підприємництва поділився заступник голови інвестиційно-технічного  кластеру легкої промисловості, генеральний директор ПАТ «Чинбар» Ліщук В. І.

Ректор Національної академії управління Єрохін С.А. у своїй доповіді приділив увагу стратегічним орієнтирам інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні.

Представник офісу реформ від Міністерства фінансів України, Гопцій Р.О., надав ґрунтовну доповідь щодо нормативно-правового забезпечення розвитку кластерного підприємництва в Україні, проаналізував основні сучасні тенденції кооперування науки, освіти, бізнесу і влади.

Провідний економіст Академії Леона Козмінського Вищої техніко-торгівельної школи ім. Е.Ходковської (м.Варщава) Республіки Польща Іздебскі П. Б. у своїй доповіді розкрив важливі аспекти взаємодії освіти з реальним бізнесом на сучасному етапі розвитку.

Маркетинговий аспект інноваційного розвитку кластерного підприємництва в Україні через нові соціальні комунікації проаналізував доктор економічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Баюра Д.О.

 Особливостями зарубіжного досвіду розвитку кластерного підприємництва в Литві та Європейському Союзі поділилися представники факультету міжнародного бізнесу Університету прикладних наук (м. Вільнюс) Маргарита Ішорайте та Віктор Козловський.

 

За результатами роботи тематичних напрямів чотирьох платформ конференції, а саме:

1.Інноваційний розвиток кластерного підприємництва в Україні: стратегічні орієнтири. 2. Маркетингові підходи до розвитку кластерного підприємництва. 3. Фінансове забезпечення підтримки кластерного підприємництва. 4. Збільшення  ступеня відкритості, прозорості, динамічності знань в умовах розвитку кластерного підприємництва обгрунтовано вектори інноваційного розвитку кластерного підприємництва на сучасному етапі. В ході жвавої наукової дискусії на чотирьох заявлених платформах конференції аспірантами та практиками-підприємцями оприлюднено результати проведених досліджень. Особливу увагу приділено активізації політики інноваційного розвитку шляхом кооперування науки, влади, освіти та бізнесу. На завершення  найактивніші учасники конференції отримали сертифікати та подяки від керівництва Київського національного університету технологій та дизайну.

 

 

 

01.04.2019