КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

IV Міжнародний форум FUR Futures Ukraine «Натуральне хутро – відповідальний вибір»

У Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся IV Міжнародний форум FUR Futures Ukraine – захід, який збирає не лише представників хутрового бізнесу, а й залучає до співпраці студентів, викладачів, інших зацікавлених сторін. Головною темою цьогорічного форуму стала теза «Натуральне хутро – відповідальний вибір». Дане питання висвітлювалося кожним спікером по-різному. У своїх презентаціях доповідачі знайомили присутніх зі специфікою сучасної технології виробництва хутрових виробів.

Форум традиційно розпочався з вітального слова ректора Київського національного університету технологій та дизайну Грищенка І.М. та президента Української асоціації хутровиків Зварича І.Т.

 

Далі робота форуму продовжилася згідно порядку денного. Представник Міжнародної хутрової федерації директор по стандартам Пол Стокалл розкрив тему «Що таке FURMARK». Брати Стахів, компанія «Chinchilla Real Fur» продемонстрували які рішення пропонуються і впроваджуються для підтримки добробуту хутрових тварин. Представник Kopenhagen Fur Вікторія Пустиннікова розповіла про стійкість хутрової моди. Як підсумок, було презентовано результати роботи форуму за рік.

Для студентів, як майбутнім професіоналам, представник Турецької хутрової асоціації Кадир Килич розповів про роботу FUR Futures в хутровій школі в Стамбулі.

 

 

Модельні виступи членів FUR Futures і Української асоціації хутровиків – дизайнера Діани Агаян, Світлани Куштей, Оксани Балан, майстер-класи, авторські покази – все було проведено на даному форумі.

По закінченню гостям провели екскурсію по лабораторіях факультетів та музеям університету, ознайомлено з особливостями навчання наших студентів, продемонстровано обладнання, яке використовується у процесі освоєння хутрових спеціальностей.

 

 

Учасникам та організаторам висловлюємо слова вдячності за змістовний та корисний захід!

27.09.2019