КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЄМО БАЗОВІ ЗНАННЯ З ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

Щорічно у світі внаслідок пожеж гине та страждає багато людей. Якщо сталася пожежа – рахунок часу йде на секунди. Пожежна безпека у закладі освіти – це надзвичайно важлива справа, яка вимагає до себе великої уваги, адже від цього може залежати життя. 

У Київському національному університеті технологій та дизайну було проведено спеціальне об’єктове навчання і тренування з пожежної безпеки. На навчанні були присутні: проректор з науково-педагогічної та міжнародної діяльності Чабан В.В., проректор з навчально-виробничих питань та розвитку Серпутько А.В., завідувачі кафедр, декани факультетів, начальники відділів та служб, коменданти корпусів та гуртожитків. Навчання проводилось у два етапи.

 

Перший етап проходив у лекційному залі. Проводили навчання: проректор з НВПР Серпутько А.В. та інженер інспектор Перебійчук В.А. Було розглянуто вимоги Правил пожежної безпеки в Україні, загальні вимоги пожежної безпеки до утримання територій, будинків, приміщень, споруд, евакуаційних шляхів і виходів. Для кращого засвоєння начального матеріалу для присутніх увімкнули відеофільм про порядок дій у разі пожежі та порядок проведення евакуації. Особливу увагу приділили висновкам урядової комісії з розслідування причин пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що сталася 4 грудня 2019 року.

 

На другому етапі – практичному відпрацьовувалися питання порядку дій у разі пожежі, зокрема:

  • оповіщення телефоном (101) аварійно-рятувальної служби;
  • евакуація всіх присутніх у корпусі, їх перевірка після евакуації;
  • визначення відсутніх та з’ясування їх останнього місця перебування;
  • зустріч аварійно-рятувальної служби;
  • передача інформації про стан на об’єкті представникові аварійно-рятувальної служби, яка прибула для гасіння пожежі;
  • практичні навички з використання вогнегасників; гасіння джерела займання за допомогою вогнегасника.

До місця виклику прибув особовий склад підрозділів ДСНС України в м. Києві. Особовий склад аварійно-рятувальних підрозділів приступив до ліквідації пожежі з встановлення автоцистерни на пожежний гідрант та подачі двох стволів на гасіння пожежі. Автодрабину було встановлено на фасаді будівлі, проведено її розкладання у вікно третього поверху. За допомогою автодрабини було проведено евакуацію співробітників університету Корбута А.М., та Голіцину О.О.

 

Ефективність таких заходів має сприяти уникненню аварійних ситуацій. Дякуємо всім за участь та змістовне тренування!

12.02.2020