КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Німецько-Українська онлайн-конференція «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ В ПРОМИСЛОВОСТІ»

3 листопада 2020 року Німецько-Українська промислово-торговельна палата – за дорученням Федерального Міністерства економіки та енергетики Німеччини і у співпраці з компанією energiewaechter GmbH – провела у рамках експортної ініціативи „Енергоефективність та відновлювальна енергетика в Україні“ інформаційну онлайн-конференцію на тему «Енергоефективність у промисловості».

З центру енергоефективності (ЦЕ) у заході взяли участь директор ЦУЕ Козленко Анатолій та провідний інженер Шеремет Михайло. Метою конференції  було привернути увагу українських наукових закладів, промислових підприємств, металургійних та енергетичних компаній до проблем енергозбереження та енергоефективності та залучити їх до співпраці з німецькими компаніями, які мають відповідний досвід з вирішення таких проблем та реалізації проектів у цій галузі. Під час конференції працівники ЦЕ та німецькі учасники мали змогу провести індивідуальні переговори.

Серед презентацій які були представленні у ході конференції можна виділити енергоефективні рішення від компаній Jonsol GmbH та IngSoft GmbH, з якими було домовлено про подальші зустрічі для обговорення можливостей співпраці і розширення експозиції ЦЕ.

Jonsol є виробником сонячних модулів, інверторів, накопичувачів енергії та сонячних помпових систем. Портфель продуктів покриває різні потреби – від односімейного/багатоквартирного будинку до великих магазинів (підключених до мережі або непов’язаних). В області фотоелектричних систем фірма поставляє окремі компоненти або всі рішення Plug and Play.

IngSoft розробляє програмне забезпечення для енергетичного менеджменту,  статики труб, статики шахт, спеціальних профілів, тангенціальних шахт, коротких труб, гнучких трубопроводів  з нетканих матеріалів (релайнінг - безтраншейний метод санації та відновлення трубопроводів) та  моделювання в 3-х вимірному форматі. Їхнє провідне програмне забезпечення для статики труб IngSoft EasyPipe та індивідуальне планування несучих конструкцій - FEM високо цінуються на міжнародному рівні.

10.11.2020