КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ ОСВІТИ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА В ТЕАТРАЛЬНОМУ МУЗЕЇ

28 лютого 2024 року здобувачі кафедри мистецтва та дизайну костюма ОП «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти разом з Іриною Давиденко, доцентом кафедри, відвідали Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.

У музеї відбулася кураторська екскурсія Тетяни Руденко, головної зберігачки фондів музею виставкою «100 років авангардному музею», під час якої студенти ознайомилися з історією та колекцією Театрального музею.

  

На виставці представлено перші надходження до колекції музею, сценографія митців 1920-х років, архівні фото, оцифровані відбитки негативів зі збірки культового українського театру «Березіль», архів міжнародних виставкових проєктів від кінця 1980-х років ХХ ст. до сьогодення, а також оригінальні твори, що надійшли до музейної колекції завдяки виставковим проєктам 2023 року.

 

Здобувачів освіти зацікавили унікальні експонати колекції Музею театрального, музичного та кіномистецтва України, серед яких ескізи театральних костюмів Вадима Меллера, Анатоля Петрицького та Олександра Хвостенка-Хвостова, афіші до вистав Мистецького об’єднання «Березіль», дизайн яких розроблено макетною майстернею під керівництвом Вадима Меллера. Крім того в експозиції представлено старовинне сценічне вбрання, сучасна реконструкція театральних костюмів, а також оригінальні костюми до сучасного українського кінофільму «Памфір» (2022 р.).

 

Сучасна реконструкція театральних костюмів 1920-х років

 

Ескізи театральних костюмів з колекції музею

  


Костюми до фільму «Памфір» (2022 р.)

 

Здобувачі освіти отримали безцінний досвід збереження та примноження театральних і мистецьких здобутків української культури та їх інтеграції в європейський та світовий простір.

18.03.2024