КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ФРАНЧЕСКИ ТАБОР (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ) ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ ДИЗАЙНУ

28 лютого 2024 року здобувачі освіти і викладачі факультету дизайну прослухали онлайн-лекцію «The Art of Algorithms: Unveiling the World of Generative AI in Art and Design» Франчески Табор (Francesca Tabor, Велика Британія), педагога та консультанта зі штучного інтелекту, яку було проведено партнерами КНУТД Domus Academy (Італія) у рамках циклу лекцій «Disrupting Patterns Talk».

 

Онлайн-лекцію слухали викладачі та здобувачі освіти бакалаврського і магістерського рівнів кафедр Факультету дизайну (освітніх програм «Дизайн одягу», «Мультимедійний дизайн», «Графічний дизайн», «Дизайн середовища», «Дизайн (за видами)») та аспіранти Факультету дизайну (освітньо-наукова програма «Дизайн»).

 

  

Франческа Табор має понад 15 років досвіду роботи на стику нових технологій, креативних індустрій і бізнес-стратегії. Вона була доповідачем на таких заходах як «Global Sports Tech Summit», «LVMH», «Digital Fashion Week», «AI World Fair», «Data Summit», «IAPP Europe Data Protection Congress» тощо.

Під час виступу лекторка розповіла про свій шлях як викладача штучного інтелекту та новатора, проливаючи світло на те, як вона допомагає організаціям розкрити трансформаційний потенціал штучного інтелекту для розв’язання проблем і концептуалізації майбутніх можливостей.

 

  

Пані Франческа розповіла про широке використання програм штучного інтелекту в різних галузях дизайну: кіноіндустрії, графічному дизайні, фешн-індустрії, для написання текстів, створення зображень, розробки комп’ютерних ігор, дизайні середовища тощо. Вона навела вражаючі приклади власних розробок у дизайні реклами та підкреслила можливості штучного інтелекту для генерування нових ідей і концепцій. Після лекції присутні могли поставити запитання лектору і отримати вичерпні відповіді.

Лекція викликала жваве зацікавлення у майбутніх дизайнерів, тому що лекторка запропонувала нове незвичне бачення використання штучного інтелекту в різних галузях мистецтва та дизайну.

 

Дякуємо «Domus Academy», партнеру КНУТД по асоціації «CUMULUS», за змістовну лекцію і можливість отримати знання про новітні розробки в галузі дизайну!

18.03.2024