КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

УСПІШНА АТЕСТАЦІЯ АСПІРАНТІВ КИТАЙСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ

Незважаючи на сучасні виклики та загрози воєнного стану в університеті здобувають освіту 63 аспіранти-іноземці. Згідно з умовами Договору про доктора філософії з дизайну між Університетом науки і техніки Шеньсі та Київським національним університетом технологій та дизайну на 1 та 2 курсах за англомовною освітньо-науковою програмою «Дизайн» навчається 56 аспірантів-іноземців з Китайської Народної Республіки.

12–13 березня 2024 року комісією у складі Світлани Арабулі, керівника міжнародного інституту аспірантури і докторантури, кандидата технічних  наук, доцента; Юлії Бірюкової, директора міжнародного інституту академічної мобільності і співробітництва, доктора філософії, доцента; Калини Пашкевич, декана факультету дизайну доктора технічних наук, професора; Наталії Остапенко, декана факультету мистецтв і моди, доктора технічних наук, професора; Тетяни Кротової, гаранта освітньо-наукової програми «Дизайн» доктора мистецтвознавства, професора та завідувачів кафедр: Наталії Чупріної, доктора мистецтвознавства, професора; Антоніни Дубрівної, кандидата мистецтвознавства, доцента;  Тетяни Струмінської, кандидата технічних наук, доцента; Олени Васильєвої, кандидата технічних наук, доцента, Данила Косенка, кандидата мистецтвознавства, доцента та Євгена Гули, професора в університеті проводилася проміжна атестація аспірантів.

Аспіранти звітували про виконання індивідуальних навчальних та наукових планів за відповідні роки навчання в аспірантурі. Під час обговорення звітів та висновків наукових керівників встановлено рівень набуття здобувачами теоретичних знань, умінь, навичок та відповідних компетентностей за освітньо-науковою програмою «Дизайн». Увага була приділена оцінюванню готовності дисертацій та наукових публікацій здобувачів.

За результатами обговорення презентацій та виступів комісія ухвалила відповідні рішення щодо стану виконання здобувачами індивідуальних навчальних та наукових планів та для кожного аспіранта сформулювала рекомендації щодо подальшої наукової та навчальної роботи.

19.03.2024