КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ З АСПІРАНТАМИ 4 КУРСУ НАВЧАННЯ

14 березня 2024 року відбулася зустріч з аспірантами-випускниками 4 курсу навчання, науковими керівниками, завідувачами кафедр та деканами щодо ефективного закінчення навчання аспірантами у 2024 році з урахуванням змін, що внесені Постановою Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 р. № 502 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань підготовки та атестації здобувачів наукових ступенів».

Модератором зустрічі була Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності університету д. е. н., проф. У доповіді вона звернула увагу на особливості, зміни та складнощі, що чекають аспірантів на останньому етапі навчання – захисті дисертації. Особливу увагу приділила відповідальності аспірантів та наукових керівників щодо ефективності витрачання державних коштів під час воєнного стану. Також у котрий раз нагадала про недопустимість проявів порушення академічної доброчесності в університеті.

Кожен аспірант зі своїм науковим керівником звітували про виконання індивідуальних навчальних та наукових планів, готовність дисертацій та наукових публікацій здобувачів, результати заслуховувань під час публічних презентацій на засіданнях кафедр. Для кожного аспіранта були сформульовані рекомендації щодо термінів подання та розгляду дисертаційних робіт для захисту в разових спеціалізованих вчених радах університету.

19.03.2024