КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

GLOBAL MONEY WEEK В КНУТД

З 18 по 24 березня 2024 року Україна разом з усім світом відзначала Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей), який є щорічною міжнародною освітньою кампанією, присвяченою розвитку фінансової свідомості молоді, формуванню необхідних для прийняття зважених фінансових рішень знань та умінь.

У рамках Global Money Week та профорієнтаційної діяльності кафедри фінансів та бізнес-консалтингу факультету управління та бізнес-дизайну було організовано зустріч зі здобувачами освіти 11-х класів Спеціалізованої школи № 40 м. Києва.

Зустріч викладачів кафедри к.е.н., доц. Дмитра Коваленка та д.е.н., проф. Наталії Радіонової з учнями відбулася у форматі ворк-шопу, метою якого було підвищення фінансової грамотності молоді.

21 березня 2024 року в залі пам’яті М. Вороніна відбулося засідання Круглого столу на тему «Фінансова грамотність: просто про гроші».

Круглий стіл розпочався з привітання декана факультету управління та бізнес-дизайну д.е.н., професорки Олександри Ольшанської.

 

В обговоренні дискусійних питань взяла участь стейкхолдер кафедри фінансів та бізнес-консалтингу, керуюча відділенням банку ПУМБ Аліса Степанян, яка розповіла студентам про значення грошей для розвитку економіки та основні функції банківської системи України.

Керуюча відділенням ПУМБ Аліса Степанян

 

У рамках Круглого столу на тему «Фінансова грамотність: просто про гроші» було проведено конкурс на кращу доповідь. Результати своїх досліджень презентували студенти: Прокопенко Вероніка (гр. БМР-2-20), Курінний Антон  (гр. БМР-1-20),  Шмай  Валерія  (гр. БПУА-1-21), Ряска Микола  (гр. БЕМБ-22),  Черняй Аліна  (гр. БФ-1-21),  Герсак Юлія  (гр. БПКД-1-23) та Трохлюк Оксана (гр. БПКД-1-23).

Доповідачі: Прокопенко Вероніка гр. БМР-2-20, Курінний Антон  гр. БМР-1-20, тема «Фірмовий стиль банку: ключ до успіху»

 

Доповідачка: Шмай Валерія  гр. БПУА-1-21,

тема «Стратегія розвитку фінансового сектору у період повоєнного відновлення України»

 

Доповідач: Ряска Микола,  гр. БЕМБ-22,

тема «Інвестування агропромислового сектору в умовах післявоєнного відновлення»

 

 Доповідачка: Черняй Аліна,  гр. БФ-1-21,

тема «Значення грошей для сучасного суспільства»

 

Доповідачка: Герсак Юлія, гр. БПКД-1-23,

тема «Становлення грошових систем. Українська гривня»

 

Доповідачка: Трохлюк Оксана, гр. БПКД-1-23,

тема «Біткоїни: як криптовалюти змінюють світ фінансів»

 

За результатами конкурсу було проведено голосування серед студентів  і визначено кращі доповіді. Переможцями стали:

І місце – Черняй Аліна (гр. БФ-1-21) з доповіддю на тему «Значення грошей для сучасного суспільства»;

ІІ місце – Герсак Юлія (гр. БПКД-1-23) з доповіддю на тему «Становлення грошових систем. Українська гривня»;

ІІІ місце – Шмай Валерія  (гр. БПУА-1-21) з доповіддю на тему «Стратегія розвитку фінансового сектору у період повоєнного відновлення України».

Цінні подарунки переможцям та смачні призи іншим учасникам вручила завідувач кафедри фінансів та бізнес-консалтингу д.е.н., проф. Ірина Тарасенко.

Черняй Аліна,  І місце

 

Герсак Юлія, ІІ місце

 

Шмай Валерія, ІІІ місце

Цінний подарунок отримала також і керуюча відділенням банку ПУМБ Аліса Степанян, яка протягом багатьох років є стейкхолдером кафедри фінансів та бізнес-консалтингу, співпрацюючи як в науковій, так і в освітній сфері.

Дякуємо Алісі Степанян за плідну співпрацю!

 

Завідувачка кафедрою фінансів та бізнес-консалтингу д.е.н., проф. Ірина Тарасенко, керівник відділення ПУМБ Аліса Степанян, к.е.н., доц. Юлія Русіна

 

Цікавим вебінаром, організованим НБУ і присвяченим темі «Як інформація змінює наше мислення та поведінку», завершилися заходи в межах Global Money Week в Київському національному університеті технологій та дизайну. Спікером виступила Оксана Мороз, засновниця ініціативи з інфогігієни «Як не стати овочем». Учасниками стали не лише викладачі і студенти факультету управління та бізнес-дизайну, але й інших факультетів університету. 

 

Учасники отримали нові знання з таких питань:

  • Основа для формування маніпуляцій (дослідження).
  • Як маніпулюють в Telegram та TikTok.
  • Чи є правда під час війни? Як розрізнити об’єктивні медіа та сміттярки.
  • Шахраї під час війни.
  • Як мінімізувати вплив інфовірусів на людей. Правила інфогігієни.

До організації заходів в межах Global Money Week долучилися: завідувачка кафедри – д.е.н., проф. Тарасенко І.О., а також: д.е.н., проф. Золковер А.О., д.е.н., проф. Радіонова Н.Й., доц. Русіна Ю.О., к.е.н., доцент Коваленко Д.І., ст. лаборант кафедри Рибчинська С.В.

Дякуємо учасникам заходів Global Money Week-2024 в КНУТД і запрошуємо через рік на нові цікаві зустрічі!

28.03.2024