КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ІНВЕСТИЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО КЛАСТЕРА ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В м.КИЄВІ

26 березня 2024 р. в онлай- і офлайн-форматі відбулося засідання Освітнього інвестиційно-технологічного кластера легкої промисловості в м. Києві  у якому взяли участь представники бізнесу та Київської міської адміністрації.

Захід  є важливим аспектом співпраці для розвитку кластера. У зустрічі взяли участь представники кластера: Іван Грищенко, заступник голови ради кластера, ректор Київського національного університету технологій та дизайну; Андрій Прохоровський, заступник голови ради кластера, директор ТОВ «РА.ДА»; Людмила Іванова, директор ТОВ «ДАНА-МОДА»; Віктор Ліщук, директор ПрАТ «Чинбар»; Олександр Голотко, директор ТОВ «Єкотапок»; Ольга Гараніна, секретар кластера, завідувач кафедрою технології моди.  Серед запрошених гостей: Оксана Замишляк, заступник начальника правління промисловості та регулярної політики, начальник відділу промисловості Департаменту промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу КМДА; Ольга Татарінова, директор управління персоналу ТОВ «ТЕКСТИЛЬ-КОНТАКТ»; Валерій Рибас, директор ТОВ «ТК-ФУРНІТУРА»; Петро Куцик, ректор Львівського торговельно-економічного університету; Тимофій Липський, директор ФОП Липський Тимофій Миколайович; Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД; Володимир Стаценко, проректор з цифрової трансформації КНУТД; Людмила Галавська, начальник науково-дослідної частини; Наталія Остапенко, декан факультету мистецтв і моди.

Засідання відкрив Іван Грищенко. Іван Михайлович наголосив, що нині перед владою, бізнесом України постала нагальна потреба підвищення рівня конкурентоздатності національної економіки як основного чинника забезпечення Перемоги і належного рівня життя населення. Аналіз процесів економічного розвитку провідних країн світу свідчить, що проблему підйому національної економіки на належний рівень можна вирішити, зокрема, через запровадження кластерного підходу утворення систем кластерного партнерства в різних галузях економіки. Тому наш досвід роботи, реальне просвітництво в сфері кластеризації, поширення знань про нову, сучасну форму організації управління економікою, формування знаннєвої людини є актуальними.

Відтак Іван Михайлович доповів про результати діяльності кластера за 2023 рік. Сьогодні потужності усіх виробництв спрямовані на захист нашої країни. Університет бере участь в удосконаленні речового майна та тактичного спорядження військовослужбовців Збройних Сил України; удосконалення речового забезпечення льотного складу військової авіації України. Створено і налагоджено серійне виробництво льотно-технічного обмундирування, шкарпеток та предметів білизни, як окремих елементів комплекту бойового екіпірування із антимікробними та дезодоруючими властивостями, На виробництвах  – членів кластера також виготовляють продукцію для ЗСУ, маємо досягнення по бронежилетах, виробництву комуфляжного одягу, білизни, берців, чохлів, ковдр, штанів, сорочок, взуття для реабілітації тощо.

Під час засідання ради кластера виступили Андрій Прохоровський, Людмила Іванова, Валерій Рибас та інші. Вони підкреслили важливість внеску кожного виробника для обороноздатності України, для підтримки ЗСУ. Було обговорено питання щодо підтримки та розвитку підприємств у галузі легкої промисловості, упровадження новітніх технологій у виробництво, підвищення конкурентоспроможності та розвитку освітніх програм для підготовки висококваліфікованих фахівців.

Оксана Замишляк, поінформувала присутніх про підсумки роботи промисловості столиці. А також про обсяги реалізованої продукції та імпорт товарів за 2022/2023 роки.

За значні досягнення в  роботі Іван Грищенко відзначив подяками членів ради кластера: директора ТОВ «РА.ДА» Андрія Прохоровського, директора ТОВ «ДАНА-МОДА» Людмилу Іванову, директора ПрАТ «Чинбар» Віктора Ліщука.

Члени кластера розглянули організаційні питання, а саме, вивели підприємство «Чинбар» із складу кластера у зв’язку із припиненням свого існування через економічні трансформації. Також було прийнято рішення про припинення членства в кластері Черкаського бізнес-коледжу. Були прийняті до складу членів кластера нові підприємства, відповідно до Угоди про партнерство Освітнього інвестиційно-технологічного кластера легкої промисловості. Членами кластера стали: ТОВ «ТЕКСТИЛЬ-КОНТАКТ», ТОВ «ТК-ФУРНІТУРА», Львівський торговельно-економічний університет, ФОП Липський Тимофій Миколайович.

Також було обговорено та  затверджено план роботи кластера на 2024 р. та окреслено вектори подальшої співпраці між учасниками Освітнього інвестиційно-технологічного кластера легкої промисловості в м. Києві задля забезпечення продуктивної взаємодії, втілення нових ідей та успішного досягнення запланованих результатів.

Разом для Перемоги!

29.03.2024