КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗДОБУВАЧІ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА ВІДВІДАЛИ ВИРОБНИЦТВО БРЕНДУ ОДЯГУ «KASS»

25 березня 2024 року здобувачі освітніх програм «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти кафедри мистецтва та дизайну костюма відвідали проєктно-експериментальну базу бренду модного одягу «KASS». Здобувачі освіти, а також Калина Пашкевич, гарант освітньої програми «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, декан факультету дизайну, професор, Наталія Чупріна, завідувач кафедри мистецтва та дизайну костюма, професор побували в експериментальному цеху підприємства, де ознайомилися з сучасним обладнанням та проєктно-конструкторськими процесами створення модних колекцій одягу. Під час екскурсії здобувачі мали нагоду ретельно вивчити засоби та методи формоутворення і моделювання деталей одягу та принципи розробки модельних конструкцій виробів різного асортименту.

Провідний конструктор бренду KASS Наталія Євдокімова розповіла здобувачам, як коректно скласти опис художньо-технічного рішення моделі одягу; наголосила на важливості ретельної розробки креслення деталей конструкцій та конструктивно-декоративних елементів одягу різного асортименту, покрою і силуету з урахуванням властивостей матеріалів та технологій виготовлення одягу різного призначення та асортименту.

 

Здобувачі отримали можливість бути присутніми на декількох примірках, які проводив Богдан Касс, засновник бренду, відомий український дизайнер, випускник КНУТД. Дизайнер провів експрес майстер-клас, демонструючи, як виконувати примірку та оцінити якість посадки моделі на фігурі споживача або виробу на манекені та усунути дефекти моделей одягу.

Провідний закрійник дизайнерського бренду «KASS» Юлія Щерба звернула увагу здобувачів на особливості розробки виробів з різних матеріалів, ознайомила з новітнім обладнанням для розкрою і виготовлення моделей одягу та обґрунтувала важливість усебічної фахової освіти для майбутніх дизайнерів одягу.

Богдан Касс є активним партнером та стейкхолдером кафедри мистецтва та дизайну костюма, регулярно проводить майстер-класи для студентів, є членом журі творчих конкурсів для молодих дизайнерів, співпрацює у сфері організації та проведенні виробничої та переддипломної практики, бере участь у круглих столах, присвячених удосконаленню освітніх програм «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

 

Дякуємо за теплу, цікаву та змістовну зустріч пану Богдану і колективу виробництва бренду «Касс»!

29.03.2024