КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КАФЕДРА МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА ГОТУЄТЬСЯ ДО ВИСТАВКИ В ІТАЛІЙСЬКОМУ МІСТІ БАРІ

За запрошенням Українського освітнього артпростору міста Барі (Італія) та Марини Осадчук, представника цієї організації викладачі та студенти кафедри мистецтва та дизайну костюма факультету дизайну КНУТД готують виставку традиційного українського костюма, яка має відбутись у червні 2024 року в Італії.

Головною ідеєю виставки в Італії є популяризація української культури в світі та нагадування, що триває повномасштабне вторгнення росії в Україну і українці хоробро боронять свої землі від загарбників.

 

21 березня 2024 року в рамках засідання гуртка «Реконструкція історичного костюма» відбулося обговорення концепції майбутньої виставки. Керівники гуртка Галина Кокоріна та Ірина Давиденко, доценти кафедри, разом із членами гуртка, здобувачами освіти освітньої програми «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти розглянули та  дібрали зразки одягу. Було прийнято рішення об’єднати у виставкових ансамблях автентичні вироби з фонду кафедри МДК і роботи студентів, виконані в процесі вивчення та відтворення українського народного костюма.

 

У засіданні гуртка взяли участь студенти першого, другого та третього курсів, а результатом роботи стала експозиція виставки, що складається з восьми комплектів жіночого одягу.

 

Сподіваємося на успішну презентацію наших наукових та творчих здобутків та подальшу співпрацю з українською діаспорою в Італії!

03.04.2024