КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КРУГЛИЙ СТІЛ ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ ОПП «ДИЗАЙН СЕРЕДОВИЩА»

28 березня 2024 року відбувся круглий стіл щодо обговорення освітньо-професійної програми «Дизайн середовища» другого (магістерського) рівня вищої освіти. У зустрічі взяли участь студенти 1 курсу магістратури, які навчаються за ОПП «Дизайн середовища», Тетяна Булгакова, гарант освітньої програми, к. т. н., доцент,  Данило Косенко, завідувач кафедри дизайну інтер’єру і меблів, к. мист., а також  Катерина Саніна, дизайнер-практик та бізнес-тренер для дизайнерів інтер’єру, засновник спільноти DAH «Design Advice & Help Club», яка викладає на ОПП дисципліну «Брендинг та презентація в дизайні середовища».

 

Тетяна Булгакова, гарант освітньої програми розповіла здобувачам освіти про освітні компоненти програми, структурно-логічну схему послідовності їх вивчення та програмні результати навчання, які мають опанувати здобувачі освіти. Студенти активно долучилися до обговорення. В цілому здобувачі освіти висловили задоволення освітньо-професійною програмою, що дає можливість безпосередньо використовувати здобуті знання і навички у проведенні власного наукового дослідження, готує до майбутньої викладацької роботи.

Здобувачі освіти внесли низку пропозицій. Так Софія Руденко, запропонувала збільшити обсяг практичних завдань на основі реальних проєктів, щоб закріпити набуті теоретичні знання в роботі дизайнера. Аліна Хлань, висловила побажання  з удосконаленню ОК «Ділова іноземна мова», запропонувала більше уваги приділяти професійній термінології, назвам матеріалів, обладнання та технологій для дизайну середовища, етиці спілкування з колегами та клієнтами іноземною мовою.

Студентки Оксана Сторожук та Крістіна Політико запропонували поглибити підготовку здобувачів магістерського рівня як майбутніх керівників у сфері дизайну. Зокрема, звернули увагу на важливість таких навичок, як уміння організовувати роботу в команді, зокрема міждисциплінарній, психологія спілкування з клієнтом, юридичні знання щодо укладання договорів, створення власного бізнесу в сфері дизайну середовища. Ці пропозиції підтримала Катерина Саніна, яка погодилась взяти участь у розробці відповідної навчальної тематики та продовжити співпрацю з кафедрою як викладач, передаючи здобувачам освіти набуті вміння та досвід.

За результатами круглого столу було узгоджено низку пропозицій щодо удосконалення ОПП «Дизайн середовища» другого (магістерського) рівня вищої освіти, які в подальшому буде враховано в освітньому процесі.

05.04.2024