КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ СПІВРОБІТНИЦТВА КНУТД ТА ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ КОРПОРАЦІЇ «АРТЕРІУМ»

Постійна плідна та ефективна співпраця зі стейкхолдерами та роботодавцями для Київського національного університету технологій та дизайну (КНУТД) є одним із найпріоритетніших напрямків роботи для забезпечення якісної підготовки висококваліфікованих фахівців.

01 квітня 2024 року з метою налагодження взаємодії освіти та промисловості відбулася зустріч Івана ГРИЩЕНКА, ректора Київського національного університету технологій та дизайну, академіка НАПН України, Людмили ГАНУЩАК-ЄФІМЕНКО, проректора з наукової та інноваційної діяльності КНУТД та науково-педагогічних працівників кафедри промислової фармації з директором із взаємодії з регуляторними органами корпорації «Артеріум» Сергієм СУРОМ та менеджером з навчання та розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Мариною ГЕРАСИМЕНКО. Під час зустрічі обговорювалися питання можливих напрямів та перспектив співробітництва між університетом та фармацевтичним підприємством.

 

 

У ході зустрічі д-р фарм. наук, професор, завідувач кафедри промислової фармації КНУТД Владислав СТРАШНИЙ та д-р пед. наук, професор, декан факультету хімічних та біофармацевтичних технологій Тетяна ДЕРКАЧ запросили почесних гостей ознайомитися з матеріально-технічною базою та науково-дослідним потенціалом кафедри та з гордістю продемонстрували навчальні приміщення, які оснащені сучасним аналітичним та технологічним обладнанням. Особливою увагою було відзначено навчально-наукову лабораторію молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології КНУТД (науковий керівник д-р тех. наук, професор Володимир БЕССАРАБОВ).

 

 

Також під час зустрічі науково-педагогічні працівники кафедри промислової фармації поінформували представників корпорації «Артеріум» про практико-орієнтований підхід навчання студентів на кафедрі, численні наукові дослідження, які виконуються здобувачами вищої освіти впродовж навчання, а також представили нещодавно розроблені нові освітньо-професійні програми:

-        «Інноваційна фармацевтика» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти;

-         «Європейська космецевтика» для другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Підготовка здобувачів вищої освіти за цими освітньо-професійними програмами буде здійснюватися уже з вересня 2024 року.

Представники корпорації «Артеріум» відзначили важливість впровадження таких інноваційних освітньо-професійних програм в освітній процес, адже кожного року зростає потреба ринку праці у фахівцях фармацевтичної та парфумерно-косметичної промисловості. Вони наголосили, що корпорація «Артеріум» відкрита до розвитку спільних проєктів та реалізації перспективних науково-практичних напрямів досліджень щодо розробки та виготовлення лікарських засобів.

 

 

Висловлюємо щиру вдячність фахівцям корпорації «Артеріум» за зустріч та сподіваємося на подальшу співпрацю.

06.04.2024