КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ СТАРШОГО НАУКОВОГО СПІВРОБІТНИКА ІННИ КОВАЛЬ ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ, СТУДЕНТІВ І АСПІРАНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХІМІЧНИХ ТА БІОФАРМАЦЕВТИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

03 квітня 2024 року у залі засідань ректорату Київського національного університету технологій та дизайну з метою підвищення якості освітнього процесу, інтернаціоналізації вищої освіти та у рамках міжнародного співробітництва у сфері науки та освіти, посилення професійної підготовки здобувачів освіти факультету хімічних та біофармацевтичних технологій кафедра промислової фармації організувала відкриту лекцію кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника лабораторії медичної ботаніки Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України, запрошеного лектора з’їздів Всесвітньої федерації «Rose Societies» Інни КОВАЛЬ на тему «Представники роду Rosa – рослини поліфункціонального використання».

Лекція проходила у змішаному форматі. Викладачі, студенти та аспіранти факультету хімічних та біофармацевтичних технологій КНУТД зібралися у залі засідань ректорату та долучилися до лекції в онлайн-режимі.

 

 

Впродовж лекції пані Інна проінформувала присутніх щодо видової різноманітності рослин роду Rosa, їхніх морфолого-анатомічних особливостей та поширеності у різних кліматичних зонах. Також лекторка розповіла про тенденції й перспективи використання рослин роду Rosa для лікування та профілактики різних захворювань та поділилася власним досвідом застосування цих рослин для фармакотерапії.

Значну увагу лекторка приділила представленню результатів власних досліджень щодо аналізу якісного та кількісного складу летких органічних речовин пелюсток шести видів шипшини з колекції Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка НАН України. У результаті проведених досліджень Інна Володимирівна разом з колегами вперше встановили, що спектр летких органічних речовин налічує 105 компонентів різних груп біологічно активних сполук, зокрема моно- та сесквітерпеноїди, насичені нерозгалужені вуглеводні тощо.

Відкрита лекція викликала велику зацікавленість, жваві обговорення та одержала схвальні відгуки як від викладачів кафедри, так і від студентів, адже здобувачі вищої освіти зможуть застосовувати отримані знання у рамках вивчення дисциплін «Фармацевтична ботаніка» і «Фармакогнозія та фармакогностичні методи аналізу».

 

 

 

Викладачі, студенти та аспіранти факультету хімічних та біофармацевтичних технологій щиро вдячні Інні Володимирівні за актуальну пізнавальну лекцію.

06.04.2024