КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СВІТ ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА ТА САДІВНИЦТВА – БЕЗПЕЧНИЙ СВІТ

4 квітня 2024 р. для студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Дмитро Лепорський, біолог, підприємець, координатор упровадження в навчанні гуманних методів досліджень від міжнародних громадських організацій «Doctors Against Animal Experiments (DAAE)» (Німеччина) та InterNICHE (Велика Британія) прочитав пізнавальну лекцію «Органічне землеробство та садівництво: від органічного вирощування до безпечних продуктів».

Лектор розкрив питання особливостей вирощування органічних продуктів, механізму дії біопрепаратів та обґрунтував рівень їх безпечності для людини, здійснив порівняльний аналіз традиційних хімічних методів землеробства із сучасними біотехнологіями, популяризував екопобут як стиль життя.

 

Здобувачів освіти зацікавив особистий шлях Дмитра Лепорського від студента біологічного напряму до підприємця, який наразі успішно поєднує здобуті в студентські роки біологічні знання, захоплення, досвід закордонних наставників і партнерів та підприємницьку діяльність. Життєва позиція Дмитра Лепорського щодо популяризації органічних методів садівництва й землеробства та впровадження в життя людей безпечного вирощування органічної агропродукції надихнула студентів на важливість активізації наукових біотехнологічних розробок із створення сучасних біопрепаратів. Також слухачів лекції зацікавили поради фахівця, які він поширює в інтернет-доступі https://www.m-dachnik.com, щодо засобів захисту саду, ведення журналу родючості, інформації про органічні продукти тощо.

На завершення зустрічі Дмитро Лепорський відповів на запитання викладачів та студентів, а також поділився досвідом реалізації мрії та створення власного бізнесу.

09.04.2024