КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗУСТРІЧ ІЗ ВАДИМОМ ІГНАТОВИМ, ДИРЕКТОРОМ КОМПАНІЇ ТОВ «ЛУАЗ МОТОРС»

2 квітня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася зустріч студентів Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій та факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій із Вадимом Ігнатовим, директором компанії ТОВ «ЛУАЗ Моторс», головою правління Української асоціації учасників ринку електромобілів (EV-UA).

Модератором зустрічі від Університету виступив Ігор Панасюк, директор ННІІІТ.

Вадим Ігнатов прочитав відкриту лекцію з теми: «Електромобільність – революція, яка відбувається прямо зараз». Лектор закцентував, що  електромобілі екологічно більш безпечні та економічні. Це пов’язано зі зменшенням  викидів шкідливих газів, меншу вартість електроенергії порівняно з бензином, а також через меншу кількість деталей у конструкції. Проте, існують також виклики, пов’язані з електромобілями, такі як обмежений запас ходу на одному заряді, обмежена кількість зарядних станцій у деяких регіонах, а також необхідність утилізації або вторинного використання акумуляторних. Саме над усуненням цих проблем нині працює вітчизняна компанія ТОВ «ЛУАЗ Моторс». Загалом, електромобілі вважають одним із ключових елементів у перехідному процесі до більш екологічно чистої та стійкої транспортної системи.

Зустріч відбулася в теплій і дружній атмосфері. На завершення студенти мали можливість поставити дуже багато цікавих запитань щодо розвитку та виробництва вітчизняних електромобілів та отримати на них змістовні відповіді.

Після лекції відбулось обговорення освітніх програм за спеціальностями 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та 123 «Комп’ютерна інженерія». В обговоренні взяли участь Вадим Ігнатов, Ігор Панасюк, Ірина Шведчикова, професор, гарант освітньої програми, Світлана Демішонкова, доцент, гарант освітньої програми, Дмитро Стаценко, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки. Вадим Ігнатов надав пропозиції щодо вдосконалення окремих тем освітніх компонентів.

Ми вдячні Вадиму Ігнатову за змістовну зустріч і прочитану лекцію. Сподіваємось на розширення нашої співпраці.

15.04.2024