КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВЕСНЯНИЙ ПЛЕНЕР ВІД СТУДЕНТСЬКОГО ПРОФКОМУ

6 квітня відбувся весняний пленер від Ольги Семененко, голови профбюро факультету дизайну.

Захід було проведено в артцентрі «Я Галерея» для здобувачів освіти, які мали бажання удосконалити свої художні вміння і навички, зустрітися з однодумцями та попрактикуватися у рисунку з натури. Місто порадувало яскравим сонцем та весняною погодою.

У деяких здобувачів пленер розпочався вже на платформі станції метро «Контрактова площа», де вони робили швидкі начерки людей.

Потім юні митці та мисткині продовжили процес замальовок безпосередньо в артгалереї Павла Гудімова, де на той момент проходив захід із малювання оголеної натури. Для шанувальників мистецтва це дуже гарна практика для розуміння анатомії (зокрема й пластичної), світла, тіні та світотіні, бо це, на думку багатьох, є основою для створення свого стилю малювання.

 

Атмосфера була дуже затишною і теплою. Супровід джазової музика надавав заходу спокою та відчуття єднання з собою та справою, яка надихає. Студенти також мали змогу подивитися виставку «Декструктивізм графіті» українського митця Rubae та роботи інших професійних художників. Завдяки піднесеному настрою та дружній атмосфері малювати вдавалося напрочуд легко й швидко, а можливість почути справедливу критику від знаних фахівців і настільки приємних людей була безцінною.

16.04.2024