КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ТИЖНЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ФАРМАЦЕВТИКИ В КНУТД

 

 

З 8 по 12 квітня 2024 року у Київському національному університеті технологій та дизайну успішно пройшов Тиждень Європейської фармацевтики, який організувала кафедра промислової фармації у зв’язку з відкриттям нової освітньо-професійної програми «Інноваційна фармацевтика» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Впродовж Тижня Європейської фармацевтики відбулися відкриті лекції, майстер-класи, презентації, день відкритих дверей для абітурієнтів, зустрічі із представниками провідних фармацевтичних підприємств України, спілкування та обмін інноваційними і креативними ідеями щодо посилення взаємодії освіти, промисловості та науки для забезпечення постійного розвитку фармацевтичної галузі нашої країни. Це був насичений подіями та емоціями, динамічний та яскравий тиждень.

8 квітня 2024 року Тиждень Європейської фармацевтики урочисто відкрила доктор педагогічних наук, професор, декан факультету хімічних та біофармацевтичних технологій Тетяна ДЕРКАЧ. Вона зазначила, що Тиждень Європейської фармацевтики – це перший цикл заходів у рамках великого тритижневого марафону гостинності факультету хімічних та біофармацевтичних технологій КНУТД. Тетяна Михайлівна підкреслила важливість і актуальність організації та проведення таких заходів для усіх учасників: здобувачів вищої освіти, абітурієнтів, науково-педагогічних працівників та стейкхолдерів. Адже це чудова нагода побачити справжнє студентське життя на факультеті, здобути професійні інсайти від фахівців хімічної, фармацевтичної та біотехнологічної галузей, набути унікальний комунікативний досвід та отримати актуальну інформацію про сучасні підходи щодо навчання здобувачів вищої освіти на факультеті хімічних та біофармацевтичних технологій Київського національного університету технологій та дизайну.

 

 

З вітальним словом виступив доктор технічних наук, професор, професор кафедри промислової фармації КНУТД Володимир БЕССАРАБОВ. Він проінформував присутніх про серію заходів, які відбудуться впродовж 8-12 квітня 2024 року на кафедрі промислової фармації. Після завершення офіційної частини Володимир Іванович провів відкриту лекцію на тему «Біохімія як фундаментальна основа розробки та дослідження активних фармацевтичних інгредієнтів».

 

 

 

Відкрита лекція отримала схвальні відгуки від здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників факультету хімічних та біофармацевтичних технологій КНУТД.

З матеріалами першого дня Тижня Європейської фармацевтики можна ознайомитися на YouTube-сторінці кафедри промислової фармації.

 

9 квітня 2024 року відбулося урочисте завершення спільного проєкту АТ «Фармак» та КНУТД «ChemPro 1.0» за темою «Формування спеціальних компетентностей хіміка через систему додаткової освіти майбутніх працівників». За 4 місяці 12 студентів із трьох провідних вищих навчальних закладів Києва на базі КНУТД пройшли спеціальну інтенсивну програму практичної підготовки за двома навчальними модулями «Хімік-аналітик» та «Хімік-хроматографіст». По завершенню інтенсиву «ChemPro 1.0» учасники проєкту отримали сертифікати з додатками, які підтверджують відповідний рівень засвоєних ними знань. Та ми вважаємо найважливішим є те, що впродовж проходження цього курсу усі студенти здобули цінні знання та реальний практичний досвід роботи у фармацевтичній індустрії, який тепер щоденно застосовують на практиці, адже уже 8 випускників проєкту працевлаштовані у компанії «Фармак».

 

  

 

 

Колектив кафедри промислової фармації КНУТД дуже пишається першими випускниками проєкту та бажає усім подальших успіхів, нових перемог і досягнень у майбутньому! Висловлюємо слова щирої вдячності нашому партнеру АТ «Фармак» за плідну співпрацю.

Побачити, як здійснювалося навчання студентів у рамках спільного проєкту АТ «Фармак» та КНУТД «ChemPro 1.0», можна у соціальних мережах Instagram та Facebook, а також на YouTube-сторінці кафедри промислової фармації.

10 квітня 2024 року на кафедрі промислової фармації КНУТД відбулося урочисте відкриття та презентація сайту нової освітньо-професійної програми «Інноваційна фармацевтика» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Підготовка здобувачів вищої освіти за цією ОПП розпочнеться уже з серпня 2024 року.

Враховуючи досвід закордонних вищих навчальних закладів щодо освітніх програм, ми першими в Україні відкрили окремий сайт спеціально для нової ОПП «Інноваційна фармацевтика». Відвідавши розроблений нами сайт абітурієнти, їхні батьки та студенти отримають відповіді на всі хвилюючі їх питання щодо навчання у Київському національному університеті технологій та дизайну за ОПП «Інноваційна фармацевтика». Сайт містить інформацію про особливості організації освітнього процесу в КНУТД, можливості та переваги здобуття вищої освіти за ОПП «Інноваційна фармацевтика», навчальні дисципліни курсу, інформацію про перспективи працевлаштування та реальні відгуки випускників кафедри промислової фармації, контакти для зв’язку та ще багато всього корисного. Переконайтеся у цьому самі, відвідавши сайт ОПП «Інноваційна фармацевтика».

 

 

11 квітня 2024 року у рамках Тижня Європейської фармацевтики було проведено засідання кафедри промислової фармації КНУТД із залученням стейкхолдерів для обговорення нової освітньо-професійної програми «Інноваційна фармацевтика» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

У ході засідання науково-педагогічні працівники, роботодавці із різних відділів провідних фармацевтичних підприємств України, а також випускники кафедри промислової фармації обговорили питання щодо структури ОПП, змісту освітніх компонентів та програмних результатів навчання. Стейкхолдери відзначили важливість впровадження такої інноваційної ОПП в освітній процес, адже вона враховує сучасні запити ринку праці, базується на рекомендаціях роботодавців та новітніх досягненнях фармацевтичної галузі.

 

 

 

На кафедрі промислової фармації КНУТД ми прагнемо підготувати фахівців, здатних не тільки швидко адаптуватися до викликів фармацевтичної індустрії, але й позитивно вплинути на її розвиток та прогрес, пропонуючи інноваційні рішення для вирішення завдань щодо розробки, досліджень та виробництва лікарських засобів.

Детальніше ознайомитись з освітньо-професійною програмою можна на сайті ОПП «Інноваційна фармацевтика».

 

12 квітня 2024 року на кафедрі промислової фармації КНУТД відбулася фінальна подія Тижня Європейської фармацевтики – День відкритих дверей з проведенням майстер-класу «Kyiv Open Lab "Інноваційна фармацевтика"».

До цього заходу долучилися учні 11 класу Печерської гімназії №75 та їхні вчителі, студенти 3 та 4 курсів кафедри промислової фармації КНУТД, науково-педагогічні працівники факультету ХБТ та представники провідних фармацевтичних підприємств України.

Захід розпочався із вітального слова доктора економічних наук, професора, проректора з наукової та інноваційної діяльності КНУТД Людмили ГАНУЩАК-ЄФІМЕНКО, яка у своєму виступі відзначила, що у Київському національному університеті технологій та дизайну створені усі необхідні умови для підготовки висококваліфікованих та конкурентоспроможних як на національному, так і на міжнародному ринку праці фахівців. Під час навчання у КНУТД студенти мають всі можливості сповна реалізувати себе, зростати професійно та творчо. Людмила Михайлівна побажала всім учасникам заходу продуктивної співпраці, теплої атмосфери та приємних вражень від зустрічі.

Наступними гостей привітали доктор педагогічних наук, професор, декан факультету ХБТ Тетяна ДЕРКАЧ та доктор технічних наук, професор, професор кафедри промислової фармації КНУТД Володимир БЕССАРАБОВ.

Далі фахівці з АТ «Фармак», корпорації «Артеріум» та ТОВ «Біотестлаб» провели для присутніх надзвичайно цікаві презентації щодо перспектив працевлаштування на цих підприємствах. Найактивніші та найуважніші учасники зустрічі отримали корисні подарунки від представників фармацевтичних компаній.

Завершився захід проведенням майстер-класу «Kyiv Open Lab "Інноваційна фармацевтика"» на базі навчально-наукової лабораторії молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології (ННЛ МФХБ). Працівники лабораторії – аспіранти Вадим ЛІСОВИЙ та Вікторія ЛИЖНЮК під керівництвом доктора технічних наук, професора, наукового керівника лабораторії МФХБ Володимира БЕССАРАБОВА та кандидата хімічних наук, доцента Галини КУЗЬМІНОЇ організували цікаву та змістовну програму майстер-класу, у процесі якого учні 11 класу Печерської гімназії № 75 виготовили свої перші таблетки і капсули, провели дослідження з визначення фармако-технологічних показників цих лікарських форм, а також приготували вітамінізований солодкий продукт.

 

  

 

 

Колектив кафедри промислової фармації висловлює щиру подяку керівництву Університету, науково-педагогічним працівникам факультету хімічних та біофармацевтичних технологій, стейкхолдерам, абітурієнтам, студентам та усім, хто долучився до Тижня Європейської фармацевтики.

17.04.2024