КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «КОМП’ЮТЕРНА ГРАФІКА ТА ФОТОГРАФІКА» НА КАФЕДРІ МУЛЬТИМЕДІЙНОГО ДИЗАЙНУ

14 березня та 15 квітня 2024 року відбулися засідання наукового гуртка «Комп’ютерна графіка та фотографіка» кафедри мультимедійного дизайну з тем: «Комплексний аналіз методів роботи фотодизайнерів у сучасній фотоіндустрії» та «Особливості розробки фотографічних матеріалів для web-продуктів». Учасниками наукового гуртка є здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Мультимедійний дизайн» та «Дизайн (за видами)» бакалаврського та магістерського рівнів Поліна Квятковська, Дарина Загоруйко, Анна Чужа, Анастасія Курганська, Максим Таран, Єгор Кутеров, Гордій Карпенко, Софія Васильчик, Аліна Лунько, Яна Ярощук, Нікіта Баков, Єлізавета Пенькова та інші.

Основний напрям наукового гуртка – сучасні розробки різножанрової графічної та фотопродукції, дизайн графічних елементів для різноманітних продуктів мультимедійного дизайну, а також окремі дизайн-проєкти у напрямі мультимедійного дизайну. Керівник гуртка Анатолій Шаповал, професор кафедри мультимедійного дизайну, під час проведення засідань гуртка, акцентував на особливості практичної реалізації проєктів мультимедійного дизайну. Було розглянуто методики створення образу, ознайомлено з особливостями роботи з виразністю об’єктів фотодизайну, з вибором фактури, що впливають на креативність художнього образу в фотографії тощо. Важливою складовою в роботі гуртка є безпосередня участь студентів в обговоренні тем засідань та презентації їх доповідей, під час яких учасники представляють результати своїх досліджень та практичних проєктів.

Учасники наукового гуртка

 

Учасники наукового гуртка під час обговорення теми «Особливості розробки фотографічних матеріалів для web-продуктів»

 

Засідання гуртка відбулися у творчій та дружній атмосфері, та є плідними для обміну ідеями та досвідом між учасниками, що якнайліпше сприяє подальшому розвитку професійних навичок здобувачів освіти у сфері мультимедійного дизайну. Результати роботи наукового гуртка можуть бути використані для подальшої участі в конкурсах, виставках, конференціях із напряму дизайн.

19.04.2024