КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

РОБОЧИЙ ВІЗИТ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТЯНСЬКОЇ ДЕЛЕГАЦІЇ ДО ЕСТОНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

У період з 13 по 20 квітня 2024 року завідувачка кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій Київського національного університету технологій та дизайну Владислава СКІДАН взяла участь у робочому візиті української делегації до Естонської Республіки на запрошення Ради з питань освіти та молоді (HARNO) у рамках проєкту «Сходи до досконалості: посилення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні».

Метою візиту було ознайомлення з кращими практиками щодо посилення ефективної та міцної системи вищої освіти України на основі досвіду Естонії, зокрема вивчення досвіду реалізації електронного навчання (e-learning) в естонських університетах; обговорення актуальних освітньо-наукових питань і викликів, пов’язаних із тривалою російською агресією проти України; обмін знаннями та досвідом з представниками університетів та наукових установ Естонської Республіки.

15 квітня 2024 року відбувся перший Workshop присвячений контролю якості цифрової вищої освіти в Естонії; українському досвіду організації електронного навчання; дослідженню практик електронного навчання ЗВО України.

 

 

16 квітня 2024 року завідувачка кафедри інформаційних та комп’ютерних технологій Владислава СКІДАН відвідала Institute of Physics, University of Tartu, де зустрілась з директором Toomas Plank та презентувала електронний курс «Creation and development of IT products». Під час зустрічі було ознайомлено з методами електронного навчання та критеріями оцінювання електронних курсів в естонських університетах.

  

18 квітня 2024 року відбувся другий Workshop присвячений підсумкам очних зустрічей українських представників ЗВО та презентаціям власних електронних курсів з естонськими колегами з освітянсько-наукових установ; приклади MOOC та естонських електронних курсів; підведення підсумків.

 

Щира подяка Міністерству освіти та науки Естонської Республіки, Раді з питань освіти та молоді (HARNO), Естонському центру міжнародного розвитку (ESTDEV), освітянсько-науковій естонській спільноті та всьому естонському народу за їхню підтримку, відкритість та гостинність.

23.04.2024