КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ АЛЕКСА АХІЕЗЕРА ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА

23 квітня 2024 року з метою підвищення якості освітнього процесу за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти на платформі Ukraine Global Faculty відбулася онлайн-лекція для здобувачів першого (бакалаврського), другого (магістерського), третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти зі спеціальності «Право» адвоката, зареєстрованого патентного повіреного у Foley Hoag LLP (Boston, MA, USA), який входить до рейтингу найкращих адвокатів Америки (патентне право), PhD, Александра Ахіезера на тему: «Patent Enforcement» («Захист патентів»).

Під час лекції Алекс Ахіезер розкрив ключові аспекти стратегічного використання патентів, а також можливі та не очевидні порушення патентних прав на інноваційні технології. Лектор поділився цікавими кейсами та варіантами вирішення складних патентних спорів.

Впродовж лекції Алекс Ахіезер охарактеризував інсайти про потенційні засоби захисту від патентних претензій та зосередив увагу на важливості міждисциплінарного підходу та співпраці з університетами та стартапами для ефективного управління інтелектуальною власністю.

Учасники лекції отримали практичні поради щодо збереження частки ринку через правильне управління патентним портфелем, розуміння структури претензій, а також ідентифікації та реагування на різні типи порушень патентних прав.

Ця лекція виявилась не тільки освітнім заходом, але й платформою для обговорення стратегій комерціалізації технологій, патентного ліцензування, та розвитку портфелів ІВ. Присутні мали можливість глибше зануритися у питання корпоративних переговорів щодо ліцензійних угод, які є критично важливими для впровадження інновацій у сучасному бізнесі.

Лекція досвідченого адвоката у сфері нових технологій та інтелектуальної власності Алекса Ахіезера надихнула учасників на подальше вивчення та використання патентного права як стратегічного інструменту в бізнесі.

За результатами онлайн-лекції Алекса Ахіезера здобувачі вищої освіти кафедри приватного та публічного права отримали сертифікати.

Щиро вдячні Алексу Ахіезеру за цікаву, змістовну та корисну лекцію!

26.04.2024