КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

МІЖНАРОДНА АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ІНСТИТУТУ ПРАВА ТА СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ: ЛЕКЦІЯ СТАРШОЇ ВИКЛАДАЧКИ БАКИНСЬКОГО СЛОВ’ЯНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ МАЇ ДЖАФАРГУЛІЄВОЇ

Науково-педагогічні працівники кафедри філології та перекладу інституту права та сучасних технологій КНУТД працюють над імплементацією міжнародної програми академічної кредитної мобільності в дистанційному онлайновому форматі для здобувачів вищої освіти Київського національного університету технологій та дизайну і Бакинського слов’янського університету. У межах зазначеної програми 25 квітня 2024 року відбулася лекція The main features of the policy of multiculturalism in Azerbaijan старшої викладачки кафедри азербайджанського мультикультуралізму та країнознавства Бакинського слов’янського університету Маї Джафаргулієвої. До зустрічі в аудиторії і дистанційно долучилися здобувачі освітніх програм «Англійська мова: переклад у бізнес-комунікаціях» (спеціальність 035 Філологія), «Українська мова і література та англійські філологічні студії» (спеціальність 014 Середня освіта), «Господарсько-правова діяльність» (спеціальність 081 Право) і «Політологія та публічні комунікації» (спеціальність 052 Політологія) інституту права та сучасних технологій. Модерували захід завідувачка кафедри філології та перекладу кандидатка філологічних наук, доцентка Єлизавета Ісакова та доцентка кафедри філології та перекладу кандидатка філологічних наук, доцентка Світлана Дворянчикова.

Пані Мая Джафаргулієва наголосила на тому, що мультикультуралізм в Азербайджані є складовою державної політики країни, він сприяє спільному проживанню представників різних народів і релігійних конфесій в умовах дружби та добросусідства. Мультикультуралізм – один з аспектів толерантності та гуманістичних цінностей, який полягає у забезпеченні можливостей для паралельного існування культур, їх взаємного проникнення, збагачення й розвитку в руслі загальнолюдської культури. Лекторка розповіла слухачам про декілька всесвітніх Форумів з міжкультурного діалогу, що відбулися в Баку, а також про діяльність Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму. Головна мета цієї установи – забезпечувати збереження толерантності та культурної, релігійної, лінгвістичної різноманітності, а також популяризувати Азербайджан у світі як центр мультикультуралізму.

Студентству було цікаво дізнатися про те, що Азербайджан історично був простором, де представники різних народів і релігій жили в атмосфері миру та дружби. Азербайджанці пишаються, що їхня Батьківщина відома в світі не лише як країна з багатими енергоресурсами, а й як держава, люди якої віддані принципам гуманізму та толерантності.

Насамкінець зустрічі лекторка запропонувала студентам виконати розроблені завдання для контролю рівня здобутих знань та засвоєння вивченого матеріалу.

Щиро дякуємо пані Маї Джафаргулієвій і колегам з Бакинського слов’янського університету за дружбу та співпрацю!

29.04.2024