КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ЯРМАРКУ ВАКАНСІЙ-2024 У КНУТД

30 квітня 2024 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбувся традиційний щорічний кар’єрний захід – Ярмарок вакансій -2024. Метою проведення якого є безпосередня взаємодія роботодавців зі студентською молоддю, сприяння працевлаштуванню здобувачів вищої освіти та випускників університету й коледжів КНУТД, підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці, а також встановлення та зміцнення тісних зв’язків і співпраці між бізнесом та освітою.

Відкривав захід ректор КНУТД Іван Грищенко, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Іван Михайлович привітав учасників і гостей заходу та наголосив на важливості підтримки молоді в нелегких умовах сьогодення, підкреслив роль міцного зв’язку між бізнесом та вищою освітою, розповів про основні пріоритети та напрями діяльності університету.

  

Цьогоріч захід відбувався у сучасному європейському форматі бізнес-спілкування. На Ярмарок вакансій завітали понад 20 представників підприємств-партнерів КНУТД, які вже тривалий час надають можливість успішної професійної реалізації здобувачам освіти та випускникам університету. Студенти отримали унікальну нагоду поспілкуватися з роботодавцями, ознайомитись із діяльністю найперспективніших підприємств України, що готові надати шанс на вдалий старт та розвиток їх майбутньої кар’єри.

Першою роботу розпочала Платформа «Дизайну та фешн-індустрії» модератором якої виступила Калина Пашкевич, доктор технічних наук, професор, декан факультету дизайну Київського національного університету технологій і дизайну.

 

Щирі слова вітання та підтримки здобувачам освіти та випускникам КНУТД висловила Тетяна Ізовіт, президент-голова правління Асоціації «Укрлегпром».

 

Наш захід був організований за сприяння та підтримки Київського міського центру зайнятості. З вітальним словом до учасників і гостей Ярмарку вакансій-2024 звернулася Тамара Назарок, провідний фахівець з профорієнтації відділу організації кар’єрного розвитку управління надання соціальних послуг Київського міського центру зайнятості, яка розповіла учасникам та гостям заходу про програми навчання та коротко поінформувала про вакансії та інші послуги, які надає КМЦЗ.

 

Наталія Романова, завідуюча виробництвом та відділом збуту ТОВ «Праймшуз» розповіла про вітчизняне підприємство, що спеціалізується на виготовленні взуття класу люкс для чоловіків і жінок різноманітних стилів на всі сезони, і зазначила, що сьогодні випускники КНУТД є потенційними та бажаними майбутніми кадрами для їх виробництва.

 

З-поміж спікерів платформи зокрема були: Богдан Касс, директор та креативний дизайнер бренду модного одягу «KASS»; Ольга Лисенко, директорка українсько-угорського підприємства ТОВ «Гулівер Інтернешнл»; Яна Маленька, директорка групи кампаній «Banana Bunch Group». Проєкт для підтримки молодих митців у галузі предметного дизайну презентувала Євгенія Моложава, представниця ТОВ «Адваторія». А Ілона Мукалова запросила здобувачів освіти та випускників КНУТД отримати перший професійний досвід до творчої майстерні «Заdum».

 

Практичні поради щодо того, як досягнути практичного успіху у сфері індустрії моди здобувачам освіти та випускникам КНУТД дали Ольга Татарінова, директорка з персоналу ТОВ «ТК-ХАБ» та Михайло Кучеренко, директор ТОВ «Surikat».

 

Продовжила захід Платформа «Інформаційні системи, хімічні та біофармацевтичні технології» модератором якої виступив Ігор Панасюк, директор інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД, доктор технічних наук, професор.

 

З-поміж спікерів платформи були: Андрій Оробченко, керівник відділу розрахункових систем САПР інженерної компанії «Технополіс» та Олександр Хейломський, заступник директора ПрАТ «ІНДАР», підприємства, що має понад 20 років досвіду досліджень та виробництва лікарських засобів з повним технологічним циклом виробництва генно-інженерних інсулінів – від субстанції до готових лікарських форм.

 

Микола Федько, генеральний директор ТОВ «ФАРМХІМ» (єдиного в СНД виробника мебгідроліну (речовини для виробництва діазоліну) зазначив, що навіть у цей важкий час сучасна молодь продовжує проявляти себе. Він розповів про свою компанію та мотивував вибір цього роботодавця.

 

Наталія Рижикова, фахівець дирекції з управління персоналом ПрАТ «Національна енергетична компанія «Укренерго» виступила з презентацією компанії, що є одним із ключових учасників ринку електроенергії та виконує функції адміністратора розрахунків, а також керує роботою балансуючого ринку електроенергії, а також наголосила на зацікавленості компанії у випускниках КНУТД.

 

З-поміж спікерів ІІ-ї Платформи також були: Роман Куриленко, employer вrand specialist SoftServe; Ірина Воскрес, старший фахівець з підбору та адаптації департаменту персоналу АТ «Фармак»; фахівці відділу підбору та адаптації ПрАТ «Вентиляційні системи» (Vents); Юлія Харченко,  фахівець групи підбору, адаптації та розвитку персоналу ТОВ «КОСТАЛ Україна».

 

Олег Лозовий, генеральний директор Заводу «Полігрін» корпорації «БІОСФЕРА» зазначив про важливість не лише виробничої, а й переробної галузі, і про те, що випускники КНУТД (зокрема факультету ХБТ) на їх підприємстві дуже затребувані.

Модератором ІІІ-ї Платформи «Бізнес-освіта та технології» виступила Олександра Ольшанська, декан факультету управління та бізнес-дизайну доктор економічних наук, професор.

 

Аліса Степанян, керуюча відділенням ПУМБ із колегою надали здобувачам освіти економічних спеціальностей корисні поради з фінансової грамотності.

 

З-поміж спікерів ІІІ Платформи були представники бізнесу та аграрного сектору, зокрема: Еннан Аширов, директор ТОВ «ФАВ КИЇВ»;  Амет Люманов, директор ТОВ «ОКШИНА»; Сергій Копа, директор ТОВ «Діскорб».

 

Дуже захопливою та видовищною була презентація Антона Векленка, інструктора з пілотування БПЛА, співзасновника Global Drone Academy. Він разом з Романом Коржем, командиром підрозділу аеророзвідки батальйону «Мрія», к. е. н. та Юрієм Гаврилечко, к. н. держ. упр., сертифікованим випускником курсу «Аєророзвідка цивільними коптерами» презентували для здобувачів та випускників програму підготовки операторів БПЛА.

 

Деякі здобувачі освіти навіть отримали цінні подарунки від наших спікерів.

 

Сподіваємося, що всі відвідувачі отримали багато цікавої та корисної інформації, яка сприятиме кар’єрному розвитку та адаптації на ринку праці. А прямий контакт з роботодавцями спонукатиме до дій та нових творчих звершень.

Після роботи на платформах здобувачі освіти мали змогу поспілкуватися та взяти контакти роботодавців, а також отримати відповіді на основні запитання у неформальній обстановці.

Кожна Платформа мала продовження на додаткових локаціях, де було проведено майстер-класи, вебінари та семінари зі стейкхолдерами.

Упевнені, що Ярмарок вакансій надав можливість здобувачам і випускникам КНУТД результативно поспілкуватися з роботодавцями для розуміння переваг обраної освітньо-професійної програми, побачити перспективи своєї професійної діяльності, оцінити необхідні для роботи навички, зрозуміти реальні потреби ринку праці.

Щиро дякуємо всім модераторам, спікерам, учасникам та гостям Ярмарку вакансій-2024 за участь!

03.05.2024