КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТИПЕНДІЇ ВІД УРЯДУ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА


Уряд Республіки Польща готовий профінансувати у 2009/2010 навчальному році
9 стипендій для громадян України, які даватимуть можливість проходити протягом року
післядипломне навчання в Європейському Колегіумі в Натоліні

 

Європейський колегіум в Натоліні (http://www.coleurop.be) є лідером в галузі академічних студій нових етапів розвитку в ЄС. Його міждисциплінарна програма, яка включає курси з інституцій ЄС, права, економіки, політики та політології, дозволяє студентам з усієї Європи здобути досвід перебування у багатокультурному середовищі та міжнародну кар'єру.

Колегіум запрошує до проведення лекцій провідних європейських політиків, що дозволяє: студентам ознайомитись з політичними та соціально-економічними подіями в Центральній та Східній Європі, а також з новими політичними курсами, що розробляються Євросоюзом з метою формування відносин зі своїми сусідами після розширення.

Програма європейських міждисциплінарних студій в Натоліні пропонує студентам ознайомитися з процесом європейської інтеграції. Таким чином, ця програма виходить за межі однієї академічної дисципліни, відповідаючи зростаючим потребам у професіоналах, які, спеціалізуючись по деяких аспектах справ ЄС, мають загальне розуміння процесу інтеграції. Ця програма відкрита для випускників університетів з економіки, права або політичних наук, з історії, комунікацій, іноземних мов, філософії або філології, які зацікавлені у продовженні кар'єри в європейських інституціях або в галузі європейських справ взагалі.

Плата за навчання у 2009-2010 навчальному році складатиме:

  • 21000 євро для колегіуму в Брюге (навчання 14000 євро, харчування та гуртожиток 7000 євро);
  • 19000 євро - в Натоліні (навчання 14000 євро, харчування та гуртожиток 5000 євро).


Вимоги до кандидатів:

  • кандидати з країн, залучених до Європейського інструменту сусідства та партнерства;
  • кандидати повинні мати відповідний університетський освітньо-кваліфікаційний рівень;
  • кандидати повинні мати болонський рівень магістра, або відповідний доболонський рівень, або кінцевий університетський рівень;
  • кандидати повинні мати щонайменше 240 ЕSТS балів, набраних під час навчання в університеті;
  • обов'язкове вільне володіння англійською та французькою мовами.

Кандидати повинні подати офіційну заяву на вступ, яка складається із заяви, в тому числі в режимі он-лайн. Друкована копія заяви та інші документи повинні бути надіслані поштою до конкурсної комісії в країні, а копія усього комплекту документів також має бути надіслана до Приймального офісу Європейського колегіуму за адресою:

Admission Office,
College of Europe,
Diiver 11,
BE-800,
Brugge,
Belgium.

Заяви на вступ дійсні лише на один навчальний рік. Рішення про прийняття кандидата ухвалюється відбірковою комісією, яка складається з членів конкурсної комісії та представника коледжу, після співбесіди.

Стипендіатам, які виконали навчальну програму, захистили магістерську роботу та склали кваліфікаційні іспити, видається сертифікат Master of Arts in European Interdisciplinary Studies.

У разі виявлення бажаючих проходити протягом року післядипломне навчання в Європейському Колегіумі в Натоліні просимо до 8 травня 2009 року подати до департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України заповнену аплікаційну форму, заяву та лист-рекомендацію, підписаний керівником міністерства (відомства, установи) за адресою:

Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції
Проспект Перемоги, 10
Київ
01135
тел.: 486-22-35
факс: 486-28-76
e-mail: [email protected]

30.04.2009